Нормандські переговори: Франція та Німеччина готові допомогти розміновувати Донбас

Нормандські переговори: Франція та Німеччина готові допомогти розміновувати Донбас
Розмінування на Донбасі

Франція і Німеччина запропонували взяти участь в розмінуванні, виділивши додаткові кошти, а також надавши консультації експертів

Влада Франції та Німеччини готова надати допомогу в розмінуванні в зоні конфлікту на сході України.

Про це заявив після засідання у «нормандському форматі» глава французького МЗС Жан-Ів Ле Дріан.

«Франція і Німеччина запропонували взяти участь в розмінуванні, виділивши додаткові кошти, а також - надавши консультації експертів», - сказав міністр у Берліні.

Крім того, Ле Дріан наголосив на необхідності більшого захисту цивільних об'єктів.

«Базові цивільні об'єкти інфраструктури, такі як фільтраційна станція в Донецьку, повинні бути краще захищені», - заявив він, підкресливши, що те рішення, яке буде вироблено у випадку зі станцією, в подальшому може бути використано як модель для забезпечення безпеки і багатьох інших об'єктів.

Нагадаємо, глави МЗС країн Нормандської четвірки провели перші за півроку переговори, які тривали 4,5 години, міністри узгодили кілька питань щодо припинення вогню на Донбасі.

Також Франція буде готова працювати над формуванням миротворчої місії ООН на сході України, проте спочатку пропонує просунутися в реалізації Мінських домовленостей.

Раніше стало відомо, що у Берліні глави зовнішньополітичних відомств країн Нормандської четвірки спробують домовитися про негайне припинення вогнюна сході України.

Як відомо, у понеділок ввечері у Берліні на віллі Борзіг стартував саміт глав МЗС Нормандської четвірки.

Перед зустріччю учасників міністерського саміту Нормандської четвірки відбувся пікет дружин полонених на Донбасі.

Раніше міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас заявив, що хоче бачити миротворчу місію на Донбасі, адже реалізація Мінських угод триває надто довго.

Як відомо, 10 травня в німецькому Аахені пройшли переговори Порошенка, Макрона та Меркель. Лідери зустрілися на полях церемонії вручення Макрону премії Карла Великого. 

Нагадаємо, що попередня зустріч у Нормандському форматі на вищому рівні відбулася у жовтні 2016 року в Берліні. Після цього контакти продовжувалися на робочому рівні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: