У ПАРЄ розповіли, чому Росія анексувала Крим

У ПАРЄ розповіли, чому Росія анексувала Крим
12 жовтня на сесії ПАРЄ збираються прийняти резолюцію «Політичні наслідки конфлікту в Україні»

Рух України в бік Євросоюзу призвів до того, що Росія анексувала Крим - доповідач у ПАРЄ

Доповідач Парламентської асамблеї Ради Європи на тему «Політичні наслідки кризи в Україні» Христина Зеленкова заявляє, що рух України в бік Європейського Союзу призвів до того, що Росія анексувала Крим.

Про це вона заявила, представляючи проект документа на засіданні ПАРЄ.

«Ситуація в Україні почала змінюватися після Революції гідності у листопаді 2013 року, коли громадянське суспільство, народ України показав той напрямок, яким має йти країна. Рух України в бік ЄС призвів до того, що Росія анексувала Крим. Це потрясло весь світ, це неприйнятне порушення міжнародного права», - наголосила Зеленкова.

«Вперше з Другої світової війни ми зустрілися з анексією частини незалежної держави в Європі. Міжнародна спільнота відреагувала на це російське порушення міжнародного права, прийнявши низку санкцій, і ПАРЄ приєдналася до цієї позиції», - сказала Зеленкова.

«Російські солдати невдовзі з'явилися у східній частині України для дестабілізації регіону. Війна триває два роки, сусідня країна направляє солдатів і військове обладнання. Росія очевидно порушила міжнародне право і порушує права людини», - зазначила доповідач.

Як повідомляв Главком, владика Климент заявив у ПАРЄ про знищення всього українського в Криму.

Як відомо, 12 жовтня на сесії ПАРЄ збираються прийняти резолюцію «Політичні наслідки конфлікту в Україні». В ній Парламентській асамблеї Ради Європи пропонується знову засудити незаконну анексію Криму Російською Федерацією і закликати Москву вивести свої війська з України.

Доповідач Парламентської асамблеї Ради Європи на тему «Політичні наслідки кризи в Україні» Крістіна Зеленкова закликає учасників Будапештського меморандуму дотримуватись свої зобов'язань і захищати Україну при нападі.

Нагадаємо, сьогодні у ПАРЄ заявили, що на окупованому Донбасі немає умов для виборів.

Крім того, група Європейської народної партії (ЄНП), а також консерватори в Парламентській асамблеї Ради Європи не будуть підтримувати зняття політичних санкцій з Російської Федерації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: