У Порошенка відповіли на істерику Російської церкви щодо припинення оренди приміщень лавр

У Порошенка відповіли на істерику Російської церкви щодо припинення оренди приміщень лавр

За словами радника президента Петра Порошенка Ростислава Павленка, інформація про підготовку позовів щодо припинення оренди громадам МП є маячнею

Радник президента, директор Національного інституту стратегічних досліджень при президентові України Ростислав Павленко спростував інформацію про те, що в Адміністрації президента нібито дали вказівку готувати позови про припинення оренди Печерської та Почаївської лавр громадами УПЦ МП.

Про це він написав у Facebook.

«У низці видань, які не гребують інформаційними провокаціями, із здивуванням побачив: виявляється, «джерело, близьке до мене», повідомило, що хтось дав комусь доручення готувати позови щодо припинення оренди громадам МП... Заявляю відповідально: це маячня», - повідомив Павленко.

Нагадаємо, синод Російської православної церкви (РПЦ) закликав інші помісні церкви не визнавати новостворену Православну церкву України.

Як відомо, очільник Російської церкви Кирило очікує репресій після перейменування УПЦ Московського патріархату.

Нагадаємо, 15 грудня 2018 року у Києві в Софійському соборі відбувся Об'єднавчий собор зі створення єдиної Української помісної православної церкви, який обрав її предстоятелем митрополита Епіфанія.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: