РПЦ просить «братські» помісні церкви не визнавати Православну церкву України

РПЦ просить «братські» помісні церкви не визнавати Православну церкву України

Очільник Російської церкви Кирило

Російська церква у своєму зверненні називає Православну церкву України «спільнотою»

Синод Російської православної церкви (РПЦ) закликав інші помісні церкви не визнавати новостворену Православну церкву України.

Про це з посиланням на журнали синоду РПЦ пише «Риа Новости».

РПЦ у своєму зверненні називає Православну церкву України «спільнотою» і просить «підтримки» для митрополита УПЦ МП Онуфрія, стверджуючи, що він має титул «Київський і всієї України».

«Звернутися до предстоятелів і священних синодів братських помісних православних церков із закликом підтримати митрополита Київського і всієї України Онуфрія, єпископат, духовенство, монахів і вірних чад Української православної церкви у зв'язку з пережитими випробуваннями, а також не визнавати співтовариство, засноване на так званому Об'єднавчому соборі 15 грудня 2018 року в Києві, в якості автокефальної помісної Православної церкви», - йдеться в постанові Синоду РПЦ.

Нагадаємо, Синод Російської православної церкви також відповів на дії Константинопольського патріархату в Україні рішенням утворити патріарші екзархати в Західній Європі і Південно-Східній Азії.

Як відомо, очільник Російської церкви Кирило очікує репресій після перейменування УПЦ Московського патріархату

Нагадаємо, 15 грудня у Києві в Софійському соборі відбувся Об'єднавчий собор зі створення єдиної української помісної православної церкви, який обрав її предстоятелем митрополита Епіфанія.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: