Очільник Російської церкви очікує репресій після перейменування УПЦ Московського патріархату

Очільник Російської церкви очікує репресій після перейменування УПЦ Московського патріархату
«В Україні сильний у вірі, емоційний народ, і, звичайно все те, що може відбуватися навколо храмів, має ризик обернутися кривавими конфліктами», - заявив Кирило

Кирило назвав закон, що прийняла Верховна Рада України, ультиматумом

Предстоятель Російської православної церкви патріарх Кирило заявив, що через закон, який зобов'язує УПЦ Московського патріархату змінити назву, можуть виникнути криваві конфлікти. Про це повідомляють російські ЗМІ.

«В Україні сильний у вірі, емоційний народ, і, звичайно все те, що може відбуватися навколо храмів, має ризик обернутися кривавими конфліктами», - заявив Кирило.

Також Кирило назвав закон, що прийняла Верховна Рада України, ультиматумом. На його думку, за зміною назви УПЦ Московського патріархату підуть репресії.

Нагадаємо, УПЦ Московського патріархату заявила, що звернеться зі скаргою на закон про перейменування до Конституційного суду.

Напередодні предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній заявив про перейменування УПЦ МП, що «реальність повинна відповідати суті».

Як повідомлялося, парламент ухвалив закон «Про внесення змін до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» щодо назви релігійних організацій (об'єднань), які входять до структури (є частиною) релігійної організації (об'єднання), керівний центр (управління) якої знаходиться за межами України в державі, яка законом визнана такою, що здійснила військову агресію проти України та/або тимчасово окупувала частину території України».

Цей закон зобов'язує УПЦ МП вказати у назві приналежність до Росії.

Церквам дали два місяці на добровільне перейменування.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав закон, який зобов'язує Українську православну церкву Московського патріархату вказати у назві приналежність до Росії.

Читайте також, хто з депутатів не голосував за перейменування УПЦ Московського патріархату (повний список)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: