У Путіна відмовились розглядати звернення про помилування Сенцова

У Путіна відмовились розглядати звернення про помилування Сенцова
Акція на підтримку Олега Сенцова

У президента РФ зазначили, що для розгляду клопотання про помилування Сенцов повинен написати його сам

Адміністрація президента Росії Володимира Путіна відмовилася розглядати звернення російської партії «Яблуко» щодо помилування українського політв’язня Олега Сенцова.

Як повідомляється на сайті партії, Федеральне бюро політсили звернулося до Путіна на 139-й день голодування Сенцова - 28 вересня.

«Право помилування - виняткова прерогатива президента, конституція Росії не обмежує президента в цьому праві. Закликаємо не боятися здійснити цей крок, найважливіший з гуманітарної, правової та політичної точок зору», - йдеться у зверненні «Яблука».

Однак в адміністрації президента РФ зазначили, що для розгляду клопотання про помилування Сенцов повинен написати його сам. Крім того, губернатор Ямало-Ненецького автономного округу, де у колонії перебуває Сенцов, має направити в Кремль відповідне подання.

mediumДокумент клікабельний

Як відомо, український політв'язень Олег Сенцов повідомив у листі від 29 жовтня, що після припинення тривалого голодування почувається краще.

Нагадаємо, заступник голови Федеральної служби виконання покарань РФ Валерій Максименко заявив, що здоров'я Сенцова практично прийшло в норму після голодування.

Раніше адвокат Дмитро Дінзе повідомив, що його підзахисний Олег Сенцов 6 жовтня припинить голодування, яке він розпочав у травні. У листі, який Сенцов передав адвокатові, він пояснив, чому завершує голодування.

За словами Дінзе, шанси Сенцова вийти з голодування були 50 на 50 - через «незворотні процеси» у внутрішніх органах.

Як відомо, Сенцов став лауреатом премії Європарламенту за свободу думки імені Андрія Сахарова 2018 року. Таке рішення ухвалили 25 жовтня у Страсбурзі лідери Європарламенту. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: