Адвокат оцінив шанси Сенцова вийти з голодування

Адвокат оцінив шанси Сенцова вийти з голодування
Олег Сенцов

У Сенцова під питанням відмова правої нирки, розкладання печінки

Шанс українського політв'язня Олега Сенцова вийти з голодування - 50/50%.

Про це виданню Meduza розповів його адвокат Дмитро Дінзе.

За словами адвоката, існує великий ризик, що Сенцов не вийде з голодування через «незворотні процеси» у внутрішніх органах.

«Невідомо, як він вийде з голодування - 50 на 50%», - сказав він.

За його даними, політв'язень знаходиться в критичному стані.

«У нього під питанням відмова правої нирки, розкладання печінки. У зв'язку з голодуванням у нього розвинулася ішемія серця», - розповів адвокат.

Напередодні адвокат Дмитро Дінзе пояснив, що його підзахисний, український політв’язень Олег Сенцов, вирішив припинити голодування, бо російські тюремники планували почати його примусове годування.

Нагадаємо, Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова закликала Росію надати Сенцову, який відмовляється від довготривалого голодування, найкращих незалежних медичних спеціалістів.

Також Денісова вимагає, щоб Росія прискорила процес її допуску до Сенцова. «Мені треба особисто пересвідчитися, що його життю зараз нічого не загрожує. Якщо треба, то я хоч сьогодні виїду до колонії в Лабитнангі», - підкреслила омбудсмен.

Раніше перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що Україна готова негайно забрати Сенцова з російської колонії, надати йому необхідне лікування та реабілітацію, і передати в обмін будь-кого з росіян, засуджених в Україні за важкі злочини.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: