Сенцов припинить голодування 6 жовтня. Опубліковано його лист

Сенцов припинить голодування 6 жовтня. Опубліковано його лист

Сенцов голодував 145 днів і втратив 20 кг ваги

Адвокат Дмитро Дінзе заявив, що його підзахисний українець Олег Сенцов завтра, 6 жовтня, припинить голодування.

Про це 5 жовтня повідомляє «Настоящее время».

«Було три версії припинення голодування: одна - тиждень тому, одна - з сьогоднішнього дня, одна - з завтрашнього. Можу сказати, що Олег напише заяву про припинення голодування, і її віддадуть керівництву колонії завтра», - сказав Дінзе.

У листі Сенцова, який він надав адвокатові, сказано:

«У зв'язку з критичним станом мого здоров'я, а також патологічними змінами, що почалися у внутрішніх органах, в найближчий час щодо мене заплановано застосування примусового харчування. Тоді як моя думка вже не враховується – нібито я вже не в змозі адекватно оцінювати рівень здоров'я і небезпеку, яка мені загрожує.

Насильницьке годування буде проводитися в рамках реанімаційних заходів з порятунку життя пацієнта. У таких умовах я змушений припинити своє голодування з завтрашнього числа, тобто з 06.10.18. 145 днів боротьби, мінус 20 кг ваги, плюс підірваний організм, але мета так і не досягнута. Я вдячний всім, хто підтримував мене і прошу вибачення у тих, кого я підвів... Слава Україні! Олег Сенцов. 05.10.18».

Нагадаємо, Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова закликала Росію надати Сенцову, який відмовляється від довготривалого голодування, найкращих незалежних медичних спеціалістів.

Також Денісова вимагає, щоб Росія прискорила процес її допуску до Сенцова. «Мені треба особисто пересвідчитися, що його життю зараз нічого не загрожує. Якщо треба, то я хоч сьогодні виїду до колонії в Лабитнангі», - підкреслила омбудсмен.

Раніше радник президента РФ Михайло Федотов підтвердив українському омбудсмену, що політв'язень Олег Сенцов відмовився від голодування.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: