У Раді розглядають законопроект щодо розірвання договору про дружбу з РФ (онлайн-трансляція)

У Раді розглядають законопроект щодо розірвання договору про дружбу з РФ (онлайн-трансляція)

Парламентарі розглядатимуть законопроект за повною процедурою

Верховна Рада у четвер, 6 грудня, розпочала розгляд законопроекту «Про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією», внесеного президентом.

Як заявив голова Верховної Ради Андрій Парубій, парламентарі розглядатимуть законопроект за повною процедурою.

«Отже, ми не маємо достатньої кількості голосів для розгляду за скороченою процедурою, тому переходимо до повної процедури розгляду», - сказав Парубій.

Нагадаємо, 17 вересня президент Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про припинення дії договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Росією.

В МЗС РФ заявили, що підписаний Порошенком  указ про відмову від продовження Договору про дружбу, співробітництво і партнерство з Росією є «деструктивними кроками, які викликають глибокий жаль».

26 вересня Порошенко передав ноту генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу для розповсюдження як офіційного документа Генасамблеї та Ради безпеки ООН.

3 грудня представник президента у ВР Ірина Луценко повідомила, що президент вніс до парламенту законопроект про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і РФ (№0206).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: