У Раду сьогодні внесуть закон про продовження особливого статусу Донбасу

У Раду сьогодні внесуть закон про продовження особливого статусу Донбасу
Дію закону хочуть продовжити ще на рік
Фото: прес-служба Верховної Ради

Документ передбачає особливий порядок місцевого самоврядування в ОРДЛО тільки після виведення всіх незаконних збройних формувань з території України

До Верховної Ради у понеділок, 7 грудня, внесуть законопроект про продовження дії закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей. Про це виданню РБК-Україна повідомила заступник голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук.

«Сьогодні буде зареєстрований законопроект, який подовжує на рік дію цього закону. Більше нічого не змінюється, суть закону про особливості місцевого самоврядування залишається точно такою ж, яка була проголосована в 2014 році. Мета - дати можливість нашим учасникам переговорів продовжити мирні переговори і сам мирний процес», – зазначила Кравчук.

Документ передбачає продовження особливого порядку в ОРДЛО ще на рік – до 31 грудня 2021 року.

4 грудня спікер Верховної ради Дмитро Разумков анонсував, що закон про особливий статус Донбасу можуть продовжити на наступному пленарному тижні. На його думку, будь-які інші зміни в цьому законі малоймовірні, тому що пройти це питання потрібно швидко, оскільки закінчується таймінг роботи Ради в цьому році.

Закон про особливий порядок місцевого самоврядування в ОРДЛО був ухвалений Верховною Радою у вересні 2014 року і набув чинності 18 жовтня 2014 року. Рада щорічно продовжує термін його дії.

Документ передбачає запровадження особливого порядку місцевого самоврядування в ОРДЛО тільки «після ... виведення всіх незаконних збройних формувань, їх військової техніки, а також бойовиків і найманців з території України».

З 2014 року Росія є стороною конфлікту на сході України, підтримуючи матеріально і технічно терористичні утворення «Л/ДНР». У 2014 і 2015 роках армія РФ пішла на пряме військове вторгнення на територію України з метою військової допомоги бойовикам Донбасу.

Кремль заперечує участь РФ у війні на Донбасі, називаючи її «громадянським конфліктом».

Росія продовжує підживлювати війну на Донбасі грошима й озброєнням, створивши в окупованих районах повноцінну армію в складі кадрових російських військових, громадян РФ і місцевих сепаратистських елементів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: