У Росії тигр загриз людину

У Росії тигр загриз людину

За попередньою інформацією, чоловік не мав з собою зброї

У Хабаровському краї тигр напав на 43-річного чоловіка, який збирав у тайзі шишки з кедровим горіхом. В результаті чоловік загинув. Про це повідомляє прес-служба управління МВС по регіону, передає «Інтерфакс».

Тіло загиблого чоловіка знайшли в Бікінському районі Хабаровського краю РФ. «У лісі було знайдено фрагменти тіла зі слідами нападу хижака. Передбачається, що це тигр», - сказали в МВС. Глава Бікінського району Сергій Корольов також зазначив, що травми говорять про те, що на людину напав саме тигр, а не інша тварина.

За попередньою інформацією, чоловік не мав з собою зброї. Щоб відловити тигра в районі села Бойцова, де знайшли тіло загиблого, прибули мисливознавці. «Після вилову будемо розбиратися в причинах нападу. Це дуже рідкісний випадок, збіг обставин, просто так цей хижак ніколи не нападе», - сказав начальник відділу збереження об'єктів тваринного світу комітету мисливського господарства Мінприроди Хабаровського краю Юрій Ковпак.

У Центрі з вивчення і збереження популяції амурського тигра сказали, що на чоловіка напав тигр у віці двох або трьох років.

«Така поведінка тварин пов'язано, як правило, з пораненнями, отриманими від людини. Тобто поранений тигр може мстити і навіть нападати на людей через час, на жаль, не розбираючись, чи та це людина», - сказав директор регіональної філії центру Сергій Арамиль. У Мінприроди допустили, що тигра могли поранити, а оскільки він не міг нормально добувати собі їжу, то вибрав для цієї мети людину. Там нагадали, що раніше повідомлялося про спробу браконьєрів вбити тигра в Бікінському районі.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: