У Словаччині вилучили заборонені російські хімікати з українськими етикетками

У Словаччині вилучили заборонені російські хімікати з українськими етикетками

Вартість хімікатів оцінюють у 150 тисяч євро

У індустріальному парку в місті Міхаловце у Словаччині працівники кримінально-адміністративного управління фінансової адміністрації виявили заборонені хімікати з України. Про це повідомляє mukachevo.net.

За словами прес-секретаря фінансової дирекції Словацької Республіки Івани Скоканової, загалом було вилучено понад тисячу літрів гербіцидів, пестицидів та інсектицидів, які не дозволено розповсюджувати та застосовувати на території Євросоюзу.

«Це контрабанда і її мали продати словацьким фермерам, які іноді купують дешевші засоби захисту рослин за рахунок шкоди навколишньому середовищу. Незаконними хімічними речовинами могли обробити майже 5000 гектарів земель. Деякі з них були завантажені в автомобіль зі словацьким реєстраційним номером. Партію могли реалізувати приблизно за 150 тисяч євро», — пояснила Скоканова.

Зокрема вилучено 130 кг інсектицидів марки Mospilan у будівлі, яку винаймала компанія на чолі зі словацької директором. Деякі пакети мали українські етикетки.

Препарат фасується у Росії з виготовленого в Японії діючої речовини — ацетаміприд. Російські виробники змішують діючу речовину з наповнювачами до потрібної концентрації. В основному використовується проти колорадського жука, щитівок, клопів шкідливих черепашок, попелиць та інших комах-шкідників.

Нагадаємо, 21 грудня двох громадян Франції з контрабандою затримали у горах у Львівській області. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: