У Таїланді мають чіткий план, як нажитися на історії з порятунком хлопчиків з печери

У Таїланді мають чіткий план, як нажитися на історії з порятунком хлопчиків з печери
Печера Тхам Луанг

Печера Тхам Луанг повинна стати тепер «головною визначною пам'яткою»

Коли футбольна команда ще боролася в печері за своє життя, правитель Таїланду Прают Чан-Оча вже виступив з бізнес ідеєю: перетворити цю печеру на атракціон для туристів, заявив глава військового уряду.

«Вона тепер відома у всьому світі, - сказав Прают Чан-Оча. - Вона стане важливою пам'яткою, і ми будемо прикладати зусилля в цьому напрямку». Прают Чан-Оча - не єдиний офіційний представник країни, який вже думає про бізнес-плани. Туристичне агентство ТАТ і губернатор провінції розраховують, що ця печера в найближчі місяці або роки може стати місцем паломництва для любителів видовищ, пише німецьке видання Handelsblatt.

Печера Тхам Луанг повинна стати тепер «головною визначною пам'яткою», обіцяють чиновники в сфері розваг: місцеве турагентство вже працює, за його власними даними, над складанням туристичного маршруту до печери. Цей маршрут повинен проходити повз села, де вирощують чай і виготовляють шовковий папір.

Трагедія, якої насилу вдалося уникнути, ледь не сталася під час літнього туристичного спаду. Таким чином вона перетворюється в проблиск надії для цього слабкого в економічній сфері регіону. Хоча туризм і приніс багатьом Таїландцям скромний достаток, однак це стосується перш за все півдня країни. На північ приїжджають витрачати гроші лише деякі туристи. Тим, хто хоче розбагатіти, залишається лише вирощувати наркотичні рослини або займатися контрабандою наркотиків. Цей прикордонний регіон між Таїландом, М'янмою і Лаосом, який називають «Золотим трикутником», він має погану славу.

А тепер мільйони людей раптом стали пов'язувати цю місцевість з майже дивом. Навіть знімальна група з Голлівуду нишпорила перед печерою серед тисяч журналістів у пошуках вражень

Більше 12% свого ВВП Таїланд до недавна отримує безпосередньо від туризму. Уряд і підприємці зрозуміли, що найпростіше заробляти гроші на туризмі. Однак поки ще вигідний бізнес має свої межі. Довговічність і безпека тайського туризму можуть піти в минуле - це стало очевидно в останні дні.

У той час як західні ЗМІ зосередилися на драмі, що розігрувалася в печері, близько Пхукета затонуло туристичне судно, і загинули понад 40 осіб. Незважаючи на сильний вітер, цей корабель вирушив до невеликого острова. Більшість загиблих були китайцями. Це лише один з низки нещасних випадків із суднами і автобусами за недавній час. Причиною найчастіше стають слабкі або нездійснені заходи безпеки.

Таким чином цей туристичний рай в Південно-Східній Азії поступово втрачає свою репутацію безпечної країни для туристів. Британська страхова компанія Endsleigh назвала в своїй червневій доповіді Таїланд найнебезпечнішим місцем у світі. Велику загрозу для туристів єперш за все становить жахливий дорожній рух.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: