У Відні відбулась акція на підтримку українських політв’язнів в РФ

У Відні відбулась акція на підтримку українських політв’язнів в РФ
Акція на підтримку в'язнів Кремля у Відні
Фото: Укрінформ

«Сьогоднішній політичний режим в Росії буквально тероризує населення по всьому світу», - заявив один з учасників акції

У центрі австрійської столиці біля Віденської опери пройшла акція на підтримку українських політв’язнів, утримуваних у російських тюрмах.

Як повідомляє «Укрінформ», привернути увагу перехожих та туристів до порушень прав людини у Росії вирішили декілька небайдужих жителів столиці.

«Акція приурочена до 70-річчя Загальної Декларації прав людини. Як відомо, в сучасній Росії права людини порушуються повсюдно. Особливо, це стало актуально у зв’язку з агресією проти України та ув’язненням наразі вже близько 100 українських політв’язнів. І тому я не могла не прийти сюди, щоб привернути увагу до цього», - заявила активістка Світлана Грімм, яка вже близько 40 років проживає у Відні, однак має російське коріння та певний час проживала в Україні.

Вона нагадала, що в результаті нещодавнього акту агресії біля Керченської протоки Кремль захопив ще 24 українських моряки.

«Кремль має звільнити усіх утримуваних українців», - заявила активістка.

Загалом же, Грімм, яка раніше активно підтримувала Революцію Гідності, зараз понад тиждень, з початку агресії у Керченській протоці, проводить одиночні пікети в різних локаціях Відня на підтримку України.

«В центрі Москви розстрілюють журналістів, правозахисників, політичних опонентів. В тюрмах сидять політв’язні, у тому числі з України. Сьогоднішній політичний режим в Росії буквально тероризує населення по всьому світу. Завжди є межа, яку не можна переступати. Але російський політичний режим вже давно переступив цю межу. Переступив, коли вліз у внутрішні справи Грузії і коли далі вторгся в Україну, як і в багатьох інших випадків», - заявив присутній на акції чеченський адвокат Заурбек Садаханов.

Він наголосив, що нинішній кремлівський режим потрібно зупинити.

Як повідомляв «Главком», українські політв’язні в РФ українці зможуть отримати фінансову допомогу

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: