У Вінниці з нагоди Дня Повітряних сил відкрили для відвідувачів музей авіації: фоторепортаж

У Вінниці з нагоди Дня Повітряних сил відкрили для відвідувачів музей авіації: фоторепортаж

Сьогодні, 05 серпня, з нагоди Дня Повітряних сил Збройних сил України на території командування Повітряних сил впродовж чотирьох годин був відкритий вхід до музею Повітряних сил Збройних сил України у Вінниці, де мешканці та гості міста змогли, переглянути виступ (дефіле) військового оркестру та оглянути зразки військової техніки, яка стоїть та стояла на озброєні Повітряних сил. Про це інформує Командування Повітряних сил ЗСУ.

Кількасот батьків привели своїх дітей, щоб ті могли подивитися на сфотографуватися з бойовими літаками, вертольотами та допоміжною технікою. Чимало відвідувачів – військові Збройних Сил України з їхніми дітьми. Відвідувачі висловили думку що досвід відвідин військового музею з дітьми є цінним.

«Я привів сюди свого сина, бо це патріотично. Такий чоловічий відпочинок у нас», - каже батько 5-річного Андрія.

У музеї Повітряних сил у Вінниці є техніка, якою не користуються військові льотчики багато років, проте є багато таких літаків та вертольотів, які зняті з серійного виробництва, проте знаходяться на озброєнні, - розповідає співробітник музею. На території військового музею були продемонстровані найцікавіші експонати.

Тут знаходяться 22 експонати, які стосуються авіації та 16 експонатів, які стосуються зенітних ракетних комплексів. Літаки, вертольоти, безпілотні літальні апарати, є літак випуску 1946-1947 року, він виготовлений на базі бойового літака Як-3. Таких літаків менше 10-ти.

Також є авіація нового покоління, як Су-27. Він відноситься до літаків четвертого покоління. Дуже сучасний літак. Хоча його вже не випускають, але він перебуває на озброєнні у наших Повітряних Сил, йдеться у повідомленні.

«Він великої дії, має радіус дії 3,5 тисяч кілометрів, може заправлятися в повітрі, є винищувачем важкого покоління, за даними рівних йому немає. Бригада з такими літаками базується на Полтавщині. Велика висота, більше 20 кілометрів, бойове навантаження 8 тон, може сідати як на землю, так і та палубу літака», - розповідає співробітник музею.

Окрім того, усі охочі мали змогу скоштувати справжньої солдатської каші, яка готувалася на польовій кухні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: