У ВМС пояснили, чому РФ не використає великокаліберні кораблі в Азовському морі

У ВМС пояснили, чому РФ не використає великокаліберні кораблі в Азовському морі
Кораблі ВМС України

На думку Воронченка, РФ і надалі буде вдаватись до блокування та перешкоджання проходу через Керченську протоку

Специфіка Азовського моря не дозволяє Росії застосовувати великокаліберні кораблі з великою осадкою для наступу на Україну.

Про це в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV заявив командувач Військово-морських сил України Ігор Воронченко.

«Специфіка Азовського моря полягає в тому, що застосування кораблів з великою окладкою там практично неможливе, так само, як і висадка способом «корабель-берег». Якщо взяти ті факти, що РФ може акумулювати сили та засоби по внутрішнім своїм річкам з Каспію та з Чорного моря, то вона може застосувати кількість на висадку лише батальйону морської піхоти», - підкреслив він.

На думку Воронченка, РФ і надалі буде вдаватись до блокування та перешкоджання проходу через Керченську протоку і зупинки українських судів. Насамперед це впливає на економіку регіону, роботу українських портів.

Як повідомлялося, російські силовики затримують в акваторії Азовського моря судна, що прямують до українських портів. Зазначені дії агресора є порушенням міжнародного морського права, спрямованим на підрив економічних, політичних та безпекових інтересів України у регіоні.

20 вересня, пошуково-рятувальне судно A500 «Донбас» та морський буксир A830 «Корець» вирушили з походом з Західної військово-морської бази ВМС України в Одесі до Бердянська, де стануть основою новоствореної військово-морської бази українського флоту на Азовському морі.

25 вересня заходом морського буксиру «Корець» завершився перехід групи суден Військово-морських сил ЗСУ до порту Маріуполь.

Раніше російський прикордонний катер типу «Мангуст» на великій швидкості намагався зблизитися з українськими кораблями в Азовському морі

До слова, Україна отримала від США патрульні катери типу «Айленд» - Drummond та Cushing. Міністр оборони Степан Полторак заявив, що катери типу Island стануть частиною флоту України в Азовському морі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: