У Яценюка підтримали ідею створення Дорожнього фонду

У Яценюка підтримали ідею створення Дорожнього фонду
В Україні акциз від продажу палива хочуть спрямувати на фінансування ремонту і будівництва доріг

В «Народному фронті» підтримали ініціативу Мінінфраструктури щодо створення спеціального Дорожнього фонду в складі держбюджету

«Народний фронт» підтримуватиме ініціативу Міністерства інфраструктури щодо спрямування акцизу від продажу палива на фінансування ремонту і будівництва доріг.

Про це заявив керівник фракції Максим Бурбак на спільному брифінгу з міністром інфраструктури – представником «Народного фронту» Володимиром Омеляном та головою профільного парламентського комітету Ярославом Дубневичем.

«Хочу нагадати, що минулого року при розробці бюджету урядом Арсенія Яценюка було передбачено рекордну суму за останні 5 років на ремонт доріг – це близько 19 млрд грн. Наша фракція брала участь у розробці даного законопроекту і буде голосувати за нього. Звертаюсь до всіх колег підтримати цю ініціативу», – сказав Бурбак.

Він також повідомив, що депутатами від «Народного фронту» було зареєстровано законопроект №5222, де пропонується продовжити експеримент, коли 50% з перевиконання доходів митниць направляються на ремонт доріг. Експеримент було запропоновано тодішнім прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком, він мав позитивні результати.

«Цей експеримент показав свій позитив. Наприклад, у Чернівецькій області закумульовано на рахунках облдержадміністрації понад 300 млн гривень. Це було позитивно і у Львові, і на Волині, і в Києві. Прикро, що Одеса, яка має найбільше митниць, дала найменше грошей відповідно до цього експерименту», – сказав Максим Бурбак.

Він також додав, що дію експерименту пропонується продовжити до 1 січня 2018 року. 

«Впевнений, що це буде додатковим інструментом у відновленні інфраструктури України», – резюмував керівник фракції. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: