У Яценюка вимагають, щоб НАБУ взялося за Лещенка

У Яценюка вимагають, щоб НАБУ взялося за Лещенка

Пинзеник заявив, що йдеться про можливе корупційне походження коштів, за які Лещенко придбав квартиру

Національне антикорупційне бюро України протягом 24 годин повинне з’ясувати наявність або відсутність підстав для притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Сергія Лещенка у зв’язку з можливим вчинення ним корупційних правопорушень. Про це заявив нардеп від «Народного фронту», перший заступник голови Комітетуз питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України Павло Пинзеник під час виступу з трибуни парламенту, повідомляє Еспресо.TV.
«На підставі цього повідомлення Національне антикорупційне бюро повинне прийняте процесуальне рішення про внесення інформації до єдиного реєстру розслідувань. Після цього протягом 24 годин ми хотіли б почути від НАБУ про наявність чи відсутність підстав для притягнення до кримінальної відповідальності», - каже Пинзеник.
За його словами, йдеться про можливе корупційне походження коштів, можливе ухилення від сплати податків, можливе заниження об'єкту оподаткування, можливе внесення до договору завідомо неправдивих даних, що може мати ознаки шахрайства.
Він нагадав, що вчора український медійний простір збурила новина про придбання народним депутатом України Сергієм Лещенком двохсотметрової квартири в центрі Києва вартістю майже $300 тисяч, проте, за словами Пинзеника, предметом обговорення стала не стільки сама нерухомість парламентаря, як подробиці його особистого життя.
«Нашу політичну силу дещо турбує такий характер обговорення. Складається враження, що ми в цьому обговоренні опускаємося до рівня попси і «жовтухи»: хто з ким живе, яку квартирку купив, коштує вона півмільйона доларів чи лише 300 тисяч і т.д. Хоча, насправді, йдеться про зовсім інші речі і дуже серйозні. Йдеться про репутацію українського парламенту», - наголосив Пинзеник.
Він заявив, що «йдеться про можливу наявність в діяннях окремих осіб, які мають значний вплив на українську політику протягом багатьох років, які займають надзвичайно високі посади, які є власниками авторитетних медіа, про вчинення ними можливих корупційних правопорушень, а саме: 1) про можливе корупційне походження коштів, 2) про ухилення від сплати податків, 3) про можливе заниження вартості об’єкту оподаткування, 4) про можливе внесення в договори купівлі-продажу елітної нерухомості завідомо неправдивої інформації, що може мати ознаки шахрайства».
При цьому народний депутат заявив, що його виступ «не є просто повідомленням для ЗМІ, а згідно зі Статтею 214 КПК України є повідомленням про злочин».
«На підставі цього повідомлення Національне антикорупційне бюро України повинне прийняти процесуальне рішення про внесення інформації до єдиного реєстру розслідувань. Після внесення цієї інформації протягом 24 годин ми хотіли би почути від Національного антикорупційного бюро про наявність або відсутність підстав для притягнення до кримінальної відповідальності зазначених вище в моєму повідомленні осіб. Я хотів би одержати абсолютно офіційну відповідь протягом визначених законом 24 годин», - заявив Пинзеник.
Він також звернувся до правоохоронних органів з проханням ретельніше прислухатися до заяв політиків у сесійній залі.
«Коли ми говоримо про те, що народні депутати Каплін чи Добродомов працюють на російську розвідку, то це потрібно розслідувати. Коли ми говоримо, що народний депутат Лещенко може бути причетний до корупції, це потрібно розслідувати!», - резюмував він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: