Угорщина відкрила 370 справ проти українців, які незаконно отримали паспорти

Угорщина відкрила 370 справ проти українців, які незаконно отримали паспорти
Деякі українці отримали угорське громадянство шахрайським шляхом

Чи буде всіх виявлених порушників позбавлено громадянства Угорщини, у прокуратурі не повідомили

Станом на кінець січня 2019 року проти українців, які незаконним шляхом отримали громадянство Угорщини, було загалом відкрито 370 справ, висунуті обвинувачення у 156 справах. 

Про це повідомив генеральний прокурор Угорщини Петер Полт у офіційній відповіді на запит лідерки фракції опозиційної партії «Демократична коаліція» (DK) Агнеш Вадаі, повідомляє «Мукачево.net»

У цій відповіді також йдеться, що на даний час активно ведеться 60 розслідувань, 32 випадки знаходяться ще на початковій стадії. Загалом винесено судові рішення по 108 справах, і лише два з них ще не є остаточними. 

«Здебільшого процедура була розпочата, коли виявлялося, що заявник отримав громадянство без знання угорської мови, а також коли іспит на знання мови здавала підставна особа», – зазначив Петер Полт. 

Чи буде всіх виявлених порушників позбавлено громадянства Угорщини, у прокуратурі не повідомили. 

Раніше голова фракції опозиційної партії «Демократична коаліція» (DK) Агнеш Вадаі звернулася до Генпрокуратури Угорщини з проханням розслідувати справи проти українців, які отримали угорське громадянство шахрайським шляхом, а також оформили в Угорщині фальшиву прописку.

Як повідомляв «Главком», у серпні 2018 року між Україною і Угорщиною спалахнув дипломатичний конфлікт через роздачу угорських паспортів громадянам України в Берегово.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що покаже відео з церемонії роздачі угорських паспортів у Берегово, яке оприлюднили ЗМІ, голові МЗС Угорщини. Також він повідомив, що Україна висилає угорського консула до Угорщини.

У вересні 2018 року прокуратура порушила кримінальну справу через видачу українцям угорських паспортів на Закарпатті.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: