Угорщина заблокувала наступне засідання комісії НАТО-Україна

Угорщина заблокувала наступне засідання комісії НАТО-Україна

Угорщина не може підтримати інтеграційні прагнення України - Сійярто

Угорщина заблокувала засідання комісії «Україна - Організація Північноатлантичного договору» в грудні 2017 року.

Про це йдеться у повідомленні міністерства закордонних справ Угорщини з посиланням на слова міністра закордонних справ Угорщини Петера Сійярто, передають «Українські Новини».

«Угорщина не може підтримати інтеграційні прагнення України, тому вона наклала вето на скликання комісії «НАТО – Україна» в грудні», - сказав Сійярто.

Він заявив, що Будапешт готовий до консультацій, але не може погодитися з ситуацією, коли, на думку Сійярто, закон відбирає попередньо отримані права нацменшин.

Крім того, Угорщину турбує намір депутатів Верховної Ради розглянути законопроекти про мову і громадянство, які можуть «загрожувати закарпатській угорській громаді».

Міністр зазначив, що наразі немає можливості обійти угорське вето, бо скликання комісії «НАТО – Україна» потребує одностайного голосування.

Як повідомлялося, Угорщина планує поставити на саміті асоціації з Україною питання щодо порушення Угоди про асоціацію з ЄС у зв'язку з ухваленням українського закону про освіту.

Польща виступає проти перегляду Угоди про асоціацію України з ЄС і заохочуватиме Київ та Будапешт розв'язати освітню проблему шляхом діалогу.

28 вересня глава МЗС України Павло Клімкін направив 7-му статтю закону про освіту на розгляд Венеціанської комісії. Висновки комісії стосовно закону будуть готові до грудня.

Міністерство закордонних справ України із здивуванням сприйняло заяву глави МЗС Угорщини Петера Сійярто стосовно перегляду Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Міністр освіти України Лілія Гриневич заявила, що не вважає заяви Угорщини цивілізованим діалогом.

Читайте також матеріали «Главкома»: 

Як Україну розпинали за мову. Резолюція ПАРЄ та її наслідки

Член Венеційської комісії Сергій Головатий: Навчання виключно мовою нацменшин? Такого не допускає жодна країна Європи!

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: