Україна отримає другий транш допомоги ЄС на початку нового року, - Гройсман

Україна отримає другий транш допомоги ЄС на початку нового року, - Гройсман
Перемовини прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з Віце-президентом Європейської Комісії Валдісом Домбровскісом пройшли у Брюсселі 17 грудня 

Київ розраховує отримати другий транш ЄС на початку 2019 року

Україна розраховує отримати другий транш чинної програми макрофінансової допомоги Євросоюзу у розмірі обсягом 500 млн на початку 2019 року. Про це йшла мова на переговорах прем'єра Володимира Гройсмана з віце-президентом Єврокомісії Валдісом Домбровскісом, передає урядовий портал.

Гройсман, зокрема, заявив, що цінує підтримку зусиль по впровадженню реформ в Україні.

«Пріоритетами нашої спільної роботи на найближчу перспективу є поглиблення секторального співробітництва у сфері цифрової економіки, енергетики і лібералізації торгівлі», - додав він.

У свою чергу, Домбровскіс зазначив, що стабілізація макрофінансової ситуації в Україні стала стимулом для виділення кредиту. У зв'язку з цим Брюссель розраховує, що Київ продовжить зберігати темп реформ. Крім того, Україна має приділити увагу точковим змінам у податковій, енергетичній, фінансовій та соціальній сферах.

Нагадаємо, раніше Євросоюз перерахував Україні 500 млн євро макрофінансової допомоги.

Пізніше стало відомо, що перший транш четвертої програми макрофінансової допомоги ЄС на 500 млн євро надається Україні у вигляді позики під процентну ставку 1,25% з погашенням у квітні 2033 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: