Україна продала Південній Кореї ескіз ракети-носія та софт для ракетного двигуна (ДОКУМЕНТ)

Україна продала Південній Кореї ескіз ракети-носія та софт для ракетного двигуна (ДОКУМЕНТ)

Україна розробляє проект ракети-носія та програмне забезпечення ракетного двигуна для Південної, а не Північної Кореї

Про це можна дізнатися з інтернет-порталу про зовнішньоекономічні контракти importgenius.com

Згідно інформації, що розміщена на цьому сайті, у червні 2017 року Україна продала Південній Кореї програмне забезпечення для розрахунку теплопередачі в камері згорання рідинного двигуна ракети-носія космічного призначення. А у листопаді 2016 року -  українці продали корейцям ескізний проект верхньої ступені «ракети носія».

1111_02

Відповідні контракт південнокорейська компанія Hanwha Corporation уклала з українським зовнішньоторговим ДП «Спецтехноекспорт». Остання входить у структуру концерну «Укробронпром».

У посольстві Республіки Корея в Україні «Главкому» не стали коментувати цю інформацію та рекомендували звертатись за інформацією безпосередньо до компанії Hanwha Corporation.

Співрозмовник видання, обізнаний із деталями контрактів «Укроборонпрому», уточнив, що мова йде про контракт на постачання технічної документації та розробку програмного забезпечення по виведенню космічних апаратів на орбіту. Загальна вартість послуг може складати не менше $10 млн. А розробником виступає «Конструкторське бюро «Південне» ім. М. К. Янгеля.

Нагадаємо, The New York Times з посиланням на висновки фахівця з ракетних питань Міжнародного інституту стратегічних досліджень (IISS) озвучила припущення, що запущена в липні Північною Кореєю (КНДР) міжконтинентальна балістична ракета Hwasong-14, була оснащена ракетним двигуном, створеним на основі радянського аналога РД-250. Найбільш імовірним постачальником технологій для двигуна корейської МБР в публікації названо українське ДП «Південмаш» (Дніпро), яке, як пише NYT, «залишалося одним з основних виробників ракет Росії навіть після здобуття Україною незалежності».

Секретар РНБО України Олександр Турчинов у відповідь на це заявив, що підприємства українського оборонного та авіакосмічного комплексу не постачали зброю та військові технології до Північної Кореї, а інформація про це «не має під собою жодних підстав, є провокативною за змістом, та, скоріш за все, спровокована російськими спецслужбами для прикриття власних злочинів».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: