«Україна своїх не видає». Луценко прокоментував можливість видачі Саакашвілі Грузії

«Україна своїх не видає». Луценко прокоментував можливість видачі Саакашвілі Грузії
Міхеіл Саакашвілі

Генпрокурор заявив, що інформація про видачу Саакашвілі не відповідає дійсності

Генеральний прокурор України Юрій Луценко не підтвердив інформацію про можливість видачі екс-голови Одеської облдержадміністрації Михеїла Саакашвілі Грузії.

Про це він сказав журналістам після спільної прес-конференції з головою Служби безпеки України Василем Грицаком.

Як заявив генеральний прокурор, інформація про видачу Саакашвілі не відповідає дійсності.

«Україна своїх громадян не видає», - наголосив Луценко.

Раніше екс-губернатор Одеської області Міхеїл Саакашвілі заявив, що не вірить в те, що Україна може видати його Грузії, де він знаходиться в карному розшуку. Відповідаючи на питання, чи допускає він, що конфлікт між ним і президентом Петром Порошенко досягне такої точки, що Порошенко видасть його Грузії, Саакашвілі сказав: «Ні, я кращої думки про президента Порошенко. Не думаю, що він здатний на такі речі».

Нагадаємо, що в травні 2015 року президент України Петро Порошенко надав Міхеілу Саакашвілі українське громадянство. Також відзначимо, що головна прокуратура Грузії порушила кримінальну справу проти Саакашвілі. Його підозрювали в перевищенні службових повноважень з приниженням особистості потерпілого. Фактично справа порушена за розгін демонстрантів 7 листопада 2007 року, який відбувся за участю телеканалу «Імеді». Крім того, Саакашвілі звинувачували у вилученні власності бізнесмена Бадрі Патаркацишвілі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: