Україна випустить «митника» терористичної «ДНР» за свідчення проти Савченко і Рубана

Україна випустить «митника» терористичної «ДНР» за свідчення проти Савченко і Рубана
Всеволод Мартинов. Фото з сайту «Миротворець»

Всеволод Мартинов пішов на співпрацю українськими правоохоронцями

Колишній працівник «департаменту митної справи міністерства доходів і зборів «ДНР», 28-річний мешканець Донецька Всеволод Мартинов уник реального покарання через те, що пішов на співпрацю з правоохоронними органами України.

Як стало відомо «Главкому», відповідне клопотання, яке оформила прокуратура Донецької області, 5 жовтня розглянула колегія суддів Жовтневого районного суду Маріуполя.

Слідство з’ясувало, що Мартинов з грудня 2014 року до серпня 2018 року працював на так званих митних постах при виїзді з м. Оленівка Донецької області у бік Маріуполя, «Новоазовськ» та «Дебальцево». Він проводив перевірку та стягував «митний збір» з водіїв автомобілів, які перетинали лінію розмежування. У подальшому зібрані кошти передавалися до «міністерства доходів і зборів ДНР».

Щомісячна «заробітна плата» Мартинова становила 5 тис. грн.

Дії Мартинова підпадали під кваліфікацію ч.1 ст.258-3 КК України, яка передбачає позбавлення волі від 8 до 15 років із конфіскацією майна.

При цьому, злочинна діяльність екс-співробітника «міністерства доходів і зборів «ДНР» була припинена, у зв’язку із його виходом зі складу терористичної організації у серпні 2018 року. Підставою послужила його заява до правоохоронних органів про скоєний злочин та розкриття відомостей про незаконну діяльність терористичної організації «ДНР».

Крім цього, свідчення Мартинова використанні в ході проведення досудового розслідування у восьми кримінальних провадженнях, серед яких справа №22015000000000245, підозру в якій отримала народний депутат України Надія Савченко і керівник організації «Офіцерський корпус» Володимир Рубан.

Зокрема, Надії Савченко інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, готування до терористичного акту, сприяння терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами.

У сукупності факти співпраці зі слідством лягли в основу звільнення Мартинова від кримінальною відповідальності через застосування ч. 2 ст. 258-3 КК України. Наразі долю сепаратиста має вирішити Апеляційний суд Донецької області, спрямувавши його справу за відповідною підсудністю.

Цікава деталь: Мартинов потрапив до структури «департаменту митної справи міністерства доходів і зборів «ДНР» через так званий конкурс, про який він дізнався із підконтрольним бойовикам засобам масової інформації.

Як повідомляв «Главком», у серпні правоохоронці завершили досудове розслідування у справі народної депутатки Надії Савченко та керівника Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимира Рубана. Наразі обоє обвинувачених перебувають під арештом.

Читайте також: Віра Савченко: Ляшко відкрито казав «я спалю цю трибуну», але його чомусь не закривають, як Надю

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: