Українські компанії хочуть збільшити видобуток газу, - ЗМІ

Українські компанії хочуть збільшити видобуток газу, - ЗМІ

Виходячи з даних Держгеонадр, ряд компаній отримують нові і розширюють старі ліцензії на розробку родовищ

На сайті Держгеонадр України були опубліковані дані, які свідчать про те, що українські нафтогазовидобувачі планують активізувати свою діяльність і ведуть активну роботу в напрямку отримання дозвільних документів на видобуток.

Про це повідомляє LB.ua

Виходячи з даних Держгеонадр, ряд компаній отримують нові і розширюють старі ліцензії на розробку вуглеводневих родовищ.

East Europe Petroleum розширює 5 ліцензійних площ, що належать їй: Дружининську, Боярсько-Чапаєвську, Клюшниковську, Майорівську і Південно-Свістунковську та відмовляється від видобутку сланцевого газу на користь природного на Ново-Диканській, Флеровсько-Ювілейній, Вільшанській, Гулаковській і Бутовсько-Миргородській площах.

33% EEP належать державі в особі НАК «Надра України», а інша частина - кіпрській компанії Hartlog Limited, яку пов'язують з харківським бізнесменом Павлом Фуксом.

Також була опублікована заявка «Твінс груп» на отримання ліцензії щодо Дубровської площі. У минулому на цю площу претендувала компанія «Ангро Інвест», яку в ЗМІ часто пов'язують з Геннадієм Буткевичем, власником групи АТБ.

Спеціальні дозволи на розробку Звязівскої і Філенково-Черняхівської площ можуть отримати компанії «Еліон інцест» і «Прайс компані». Раніше по ним вже були підписані накази про видачу спецдозволів на «Голден Деррік» (East Europe Petroleum). І хоча ліцензії так і не були отримані, цілком ймовірно, що площі входять в орбіту інтересів Павла Фукса.

На Бобрицьку площу претендує компанія «Сенс-Д», згідно єдиного реєстру, засновником якої зазначений Андрій Гавриш з Дніпропетровської області. Також Андрій Гавриш свого часу керував ТД «АМ Трейд».

«Вест-газ-плюс» подав заявку на Прирічну площу. За даними єдиного реєстру, власником компанії є Олександр Ільїн.

Нагадаємо, видобуток природного газу в Україні в 2017 році збільшилася, на 4,2% в порівнянні з 2016 роком - до 20 млрд 825,3 млн куб. м.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: