Український суд арештував квартиру генерала-зрадника і «заступника глави адміністрації Ялти» (документ)

Український суд арештував квартиру генерала-зрадника і «заступника глави адміністрації Ялти» (документ)
Станіслав Шапортов

Військова прокуратура підозрює колишнього військового Шапортова у державній зраді

Печерський районний суд Києва арештував нерухомість, яка належить колишньому заступнику начальника управління державної охорони України - директору департаменту охорони в АР Крим УДО України, а нині «заступнику глави адміністрації Ялти» Станіславу Шапортову.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на ухвалу суду від 5 квітня.

Мова йде про квартиру площею 121,3 кв. м, яка розташована на вулиці Щорса, 20 у Ялті. Вказану нерухомість Шапортов одержав у лютому 2012 року від управління державної охорони України.

(для перегляду списку натисніть на зображення)

Про арешт клопотав слідчий військової прокуратури Центрального регіону України, який заявив, що 21 липня 2015 року Станіславу Шапортову повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України («Державна зрада»). Будучи заступником начальника управління державної охорони України - директором Департаменту охорони в АР Крим УДО України у званні генерал-майор, Шапортов на початку березня 2014 року здійснив перехід на бік ворога, Російської Федерації. До вересня 2016 року він служив у Збройних силах Російської Федерації на посаді заступника командира військової частини 38969. Потім його було призначено «заступником глави адміністрації Ялти».

Виконувач обов’язків президента Олександр Турчинов 4 квітня 2014 року звільнив Станіслава Шапортова з посади в органах державної охорони України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: