Умеров та Чийгоз можуть затриматися у Туреччині

Умеров та Чийгоз можуть затриматися у Туреччині

Поки що невідомо, коли вони точно вилетять до України

Запланований на 15.30 виліт звільнених з російської в'язниці заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза зі столиці Туреччини Анкари до Києва затримується. Про це повідомили у Посольстві України в Туреччині.

Очікується, що у четвер Чийгоз та Умеров ще матимуть кілька зустрічей в Туреччині. Поки що невідомо, коли вони точно вилетять до України, зазначили в посольстві. Передбачається, що це може бути «якщо не сьогодні, то завтра – точно», додали в дипломатичному представництві.

Раніше Чийгоз та Умеров провели прес-конференцію в Анкарі.

Нагадаємо, літак із кримськими татарами мав бути у Борисполі близько 20:00. Там же мала відбутись прес-конференція із журналістами.

Раніше джерела «Главкома» в Меджлісі повідомили, що Чийгоз і Умеров не одразу вилетять до Києва, оскільки в Анкарі проходитимуть медичне обстеження. «Є певні гуманітарні процедури, які вони мають пройти», - зазначило джерело.

Зазначимо, що 25 жовтня стало відомо, що заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова, засуджених в окупованому Криму, росіяни видали Туреччині.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України (фракція «БПП») Рефат Чубаров заявляє, що двох заступників голови Меджлісу Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза видали Туреччині, тому що Кремль пішов назустріч проханню Ердогана.

Журналіст Осман Пашаєв повідомив, що Умеров і Чийгоз вже перебувають в аеропорту Анкари та мають незабаром вирушити у Київ. 

Президент Петро Порошенко подякував лідеру Туреччини Реджепу Ердогану за його зусилля у звільненні засуджених в анексованому Росією Криму лідерів Меджлісу Ільмі Умерова і Ахтема Чийгоза.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: