Уряд зобов’язав «Нафтогаз» знизити ціну на газ для населення ще на 265 грн

Уряд зобов’язав «Нафтогаз» знизити ціну на газ для населення ще на 265 грн
«Нафтогаз» зобов'язаний продавати для населення газ за ціною, яка є найнижчою на одній з чотирьох майданчиків

Ціна газу в серпні для населення, без ПДВ, тарифів на транспортування і постачання, складе 4640 грн за тисячу кубічних метрів

НАК «Нафтогаз України» зобов'язаний в серпні знизити ціну газу для населення ще на 265 грн за тисячу кубічних метрів.

Відповідне доручення видав прем'єрміністр України Володимир Гройсман, повідомляє пресслужба Кабінету міністрів.

«Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 3 квітня 2019 № 293, з червня НАК «Нафтогаз» зобов'язаний продавати для населення газ за ціною, яка є найнижчою на одній з чотирьох майданчиків», - наголошується в документі.

До цих майданчиків належать Мінекономрозвитку, Українська енергетична біржа, НАК «Нафтогаз», а також укладання договорів про постачання газу на умовах ПСО (покладання спеціальних обов'язків).

В Мінекономрозвитку середня митна вартість імпортованого газу в липні склала 4812 грн за тисячу кубічних метрів без ПДВ, на Українській енергетичній біржі газ на серпень в липні продався за ціною 4654 грн за тисячу кубометов без ПДВ. У НАК «Нафтогаз» газ для промисловості за передоплатою, встановленої на серпень, коштував 4640 грн за тисячу кубічних метрів без ПДВ.

Ціна на умовах ПСО, згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 19 жовтня 2018 року № 867, на липень була розрахована, як 7185 грн за тисячу кубічних метрів без ПДВ.

Найнижчою виявилася ціна «Нафтогазу». Тому ціна газу в серпні для населення, без ПДВ, тарифів на транспортування і постачання, складе 4640 грн за тисячу кубічних метрів, що менше на 265 грн, ніж ціна в липні у розмірі 4905 грн.

Раніше повідомлялося, що «Нафтогаз» знизив ціну на газ для населення у липні на 10,4%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: