Уряд зупинив так звані санітарні вирубки в лісах

Уряд зупинив так звані санітарні вирубки в лісах

Кабінет міністрів України ухвалив рішення щодо припинення санітарно-оздоровчих вирубок лісів і вирішив звільнити керівника Державного агентства лісових ресурсів України (Держлісагентство) Олександра Ковальчука.

Уряд підтримав пропозицію Мінприроди щодо тимчасового припинення санітарно-оздоровчих заходів (рубок) в лісах до перегляду Мінприроди, Мінагрополітики, Держлісагенством нормативно-правових актів, які регулюють порядок та правила їх здійснення. Про це на своїй сторінці в Фейсбук написав міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

«Це – реакція Уряду на мій звіт щодо інспекції Національних парків Карпатського регіону. Прем’єр-міністр Володимир Гройсман визначив пріоритетом створення системи, що унеможливить варварську вирубку лісів.

Уряд також дав доручив Мінприроди, Нацдержслужбі, Мінагрополітики провести службове розслідування фактів бездіяльності керівництва Державної екологічної інспекції України у сфері охорони та збереження лісових ресурсів та про результати у двотижневий строк поінформувати Кабінет Міністрів», - зазначив він.

Крім того у місячний термін Мінприроди, Мінагрополітики, Мінрегіону, Держлісагентство, Держрибагентство мають опрацювати та подати Кабінету Міністрів відповідні проекти актів щодо реформування системи державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища шляхом визначення єдиного контролюючого органу у цій сфері та передачі йому усіх контрольних функцій.

У Мінприроди наразі опрацьовується питання призначення керівників установ природно-заповідного фонду за результатами відкритих конкурсів із залученням фахівців, науковців, представників громадських організацій та місцевих громад.

«Рішення про звільнення керівника Держлісагентства прийнято», - написав він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: