В губернатори йдуть такі люди, що я б нікого з них не призначив – член комісії з держслужби

В губернатори йдуть такі люди, що я б нікого з них не призначив – член комісії з держслужби
Фіналісти конкурсу на крісло голови Київської ОДА

20-30% тих, хто подається на конкурси, близькі до категорії «міські божевільні», вважає Коліушко

Відомий юрист, член Комісії з питань вищого корпусу державної служби Ігор Коліушко дуже низько оцінює кандидатів, які претендують на посади голів облдержадміністрацій. Про це він сказав в інтерв’ю «Главкому».

«На адміністрації подаються такі люди, що, чесно кажучи, я б нікого з них не призначив. Що на Харківську, що на Житомирську ОДА я ставив претендентам самі нулі і поодинокі одиниці (максимальний бал – двійка. – Ред.)», - заявив Коліушко.

За його словами, 20-30% тих, хто подається на конкурси, близькі до категорії «міські божевільні». «Вони є непрохідними ні за знаннями, ні за кваліфікацією, ні за досвідом. Я не розумію, для чого вони кандидуються. Вони не поводяться як божевільні, але демонструють абсолютну неготовність і чомусь не можуть цього на старті адекватно оцінити», - сказав Коліушко.

Він пояснив, чому, на його думку, потенційно сильні кандидати ігнорують ці конкурси: «Насамперед це загальна проблема стану нашого державного управління. Пов’язано це і з зарплатами, і з організацією роботи, коли часто люди на посадах не можуть реалізувати свої ідеї та бачення. Їх примушують виконувати другорядні завдання, працювати від зорі до зорі, а ефекту від цього часто в принципі не може бути».

Нагадаємо, 11 жовтня Конкурсна комісія з питань вищого корпусу державної служби обрала Олександра Горгана кандидатом на голову Київської обласної державної адміністрації. Горган є головою Вишгородської районної державної адміністрації Київської області.

У вересні президент Петро Порошенко оголосив конкурс на посаду голови Київської обласної державної адміністрації.

За підсумками двох етапів відбіркового конкурсу на посаду голови Київської ОДА визначилися чотири конкурсанти. За крісло глави київської ОДА боролися Микола Бабенко, Олександр Горган, Дмитро Воронін і Наталя Баласинович.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: