В Італії хочуть легалізувати пів мільйона трудових мігрантів

В Італії хочуть легалізувати пів мільйона трудових мігрантів

Урядова коаліція узгоджує компроміс щодо можливої легалізації іноземців, які працюють у сільському господарстві, на будівництві та у догляді за хворими і людьми похилого віку

Іноземних працівників зможуть узаконити тільки після подачі відповідної заявки від роботодавця

В Італії коаліція має намір легалізувати 500 тисяч нелегальних мігрантів на тлі пандемії коронавірусу.

Про це пише видання La Repubblica.

Повідомляється, що урядова коаліція узгоджує компроміс щодо можливої легалізації іноземців, які працюють у сільському господарстві, на будівництві та у догляді за хворими і людьми похилого віку.

Згідно з планом, нелегальним мігрантам хочуть надати шестимісячний дозвіл на проживання на період пошуку роботи. Якщо їм вдасться укласти трудовий договір, дозвіл на проживання продовжується на строк дії договору.

Працівники на фермах будуть легалізовані лише в тому випадку, якщо роботодавець подасть відповідну заявку, і їм доведеться довести, що вони раніше працювали в секторі.

Щодо роботодавців, які хотіли б легалізувати своїх працівників, штрафи не передбачені.

Однак через кілька годин після досягнення домовленостей «Рух 5 зірок» заявив, що не підтримує операцію.

«Для нас угода не закрита, угоди немає. Дебати тривають», - заявив заступник міністра внутрішніх справ Карло Сібіліа від «Руху 5 зірок».

Партія не підтримує «амністію» для роботодавців, заявляючи, що відсутність покарання за нелегальне працевлаштування є «злочинним щитом».

«Незрозуміло, як можна уявити кримінальну та адміністративну амністію для тих, хто експлуатував нелегальних робітників. Тих, хто це робив, слід переслідувати за законом», - заявив Сібіліа.

Як відомо, через пандемію коронавірусу тисячі працівників-нелегалів не можуть повернутися з Італії на батьківщину.

До слова, польські роботодавці визнають, що дуже бідують без українців.

Раніше стало відомо, що Україна і Фінляндія домовилися щодо авіарейсів для заробітчан

Наприкінці квітня дві сотні українців вже полетіли чартером до Фінляндії збирати полуницю.

Нагадаємо, 29 квітня уряд заявив, що готовий до переговорів з європейськими країнами, які висловлять бажання офіційно запросити українських робітників на сезонні роботи.

Раніше Кабінет міністрів тимчасово заборонив українцям виїжджати за кордон з метою роботи, зберігши можливість залишити країну через наземні пункти пропуску тільки для відвідування родичів, котрі проживають у країнах Європейського Союзу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: