МАУ відправить чартери із заробітчанами до п'яти країн

МАУ відправить чартери із заробітчанами до п'яти країн

Для подорожі необхідно мати трудову візу, контракт на термін від 3 місяців і медичне страхування, у тому числі на випадок Covid-19

Авіакомпанія «Міжнародні Авіалінії України» отримала замовлення на здійснення чартерних перевезень громадян нашої країни до Німеччини, Великої Британії, Фінляндії, Швеції та Польщі.

Про це повідомили у пресслужбі авіакомпанії, пише Укрінформ.

«Наразі МАУ отримала замовлення на здійснення чартерних перевезень до Німеччини, Великої Британії, Фінляндії, Швеції, Польщі. Раніше вже виконані аналогічні рейси до Гельсінкі та Лондону», - зазначили в МАУ.

«Напрацьовано чіткий і прозорий механізм перевезення громадян України за кордон. До обов’язкових умов подорожі належать: наявність трудової візи, контракту строком від трьох місяців і медичної страховки, в тому числі на випадок Covid-19. До перевезення приймаються лише офіційно працевлаштовані громадяни, виїзд яких за кордон не є епідеміологічним ризиком», - зазначили в авіакомпанії.

Там також підкреслили, що сприяння процесу виїзду українців за кордон на сезонні роботи максимальної організованості з боку влади є надзвичайно важливим для МАУ. Нині перевізник має єдиний канал, через який може у стислі терміни отримати достовірну інформацію щодо виконання кожного окремого спеціального рейсу або кожного окремого пасажира.
Напередодні стало відомо, що Україна і Фінляндія домовилися щодо авіарейсів для заробітчан

Наприкінці квітня дві сотні українців вже полетіли чартером до Фінляндії збирати полуницю.

Нагадаємо, 29 квітня уряд заявив, що готовий до переговорів з європейськими країнами, які висловлять бажання офіційно запросити українських робітників на сезонні роботи.

Раніше Кабінет міністрів тимчасово заборонив українцям виїжджати за кордон з метою роботи, зберігши можливість залишити країну через наземні пункти пропуску тільки для відвідування родичів, котрі проживають у країнах Європейського Союзу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: