Україна і Фінляндія домовилися щодо авіарейсів для заробітчан

Україна і Фінляндія домовилися щодо авіарейсів для заробітчан
Українських робітників цінуюють у Фінляндії 

Фінські фермери цього року розраховують на 15 тис. українців

Україна і Фінляндія вирішили питання щодо виїзду українських сезонних робітників. Про це розповів віце-прем’єр Вадим Пристайко.

«Разом з фінськими колегами уряд України допоможе українським працівникам організовано дістатися на сезонні роботи. Це включає організацію необхідної кількості авіарейсів», – сказав він.

За його словами, безпека українців є найважливішою, тому незмінною залишається умова для роботодавців щодо легального працевлаштування, забезпечення якісною медичною страховкою та проведення обсервації.

Посол Фінляндії в Україні Пяйві Лайне зазначив, що фінські фермери цього року розраховують на 15 тис. українців.

«Фінляндія відчуває гостру нестачу робочої сили для сезонних робіт. Українські працівники зарекомендували себе дуже добре. Вони відповідальні, порядні, працьовиті і ми будемо раді можливості цього року знову залучити їх до роботи в сільському і лісовому господарстві та інших сферах», – сказав він.

Пристайко додав, що запити щодо українських сезонних працівників надходять також з Австрії, Данії, Норвегії та інших країн.

Наприкінці квітня дві сотні українців вже полетіли чартером до Фінляндії збирати полуницю.

Нагадаємо, 29 квітня уряд заявив, що готовий до переговорів з європейськими країнами, які висловлять бажання офіційно запросити українських робітників на сезонні роботи.

Раніше Кабінет міністрів тимчасово заборонив українцям виїжджати за кордон з метою роботи, зберігши можливість залишити країну через наземні пункти пропуску тільки для відвідування родичів, котрі проживають у країнах Європейського Союзу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: