В ЄС закликали Україну вирішити проблеми з е-декларуванням

В ЄС закликали Україну вирішити проблеми з е-декларуванням

У заяві зазначено, що кінцевий успіх системи е-декларування оцінюватиметься не за її формальним запуском, а за її ефективним і безперебійним функціонуванням

Кінцевий успіх системи електронного декларування активів українських чиновників оцінюватиметься не за її формальним запуском, а за її ефективним та безперебійним функціонуванням. Про це заявили в представництві Європейського союзу в Україні.
«Сьогоднішній повторний запуск системи електронного декларування статків, яка отримала сертифікацію, є ще одним важливим кроком у боротьбі проти корупції в Україні. Це є ключовим чинником для продовження успішного процесу реформ. Технічні проблеми, з якими зіткнулася система після свого запуску, має бути розв'язано якнайшвидше», – йдеться в заяві представництва ЄС в Україні.
У заяві зазначено, що передбачено кримінальну відповідальність за подання неправдивих декларацій. Понад те, публічна підзвітність є засадничим принципом, що стоїть в основі системи електронного декларування для перешкоджання та протидії корупції серед державних службовців.
«Важливо, щоб повна відповідальність за управління системою залишалася у Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК), а також щоб забезпечувалася незалежність та чесність НАЗК. Також важливо, щоб НАЗК було забезпечено всіма необхідними фінансовими і людськими ресурсами, щоб воно могло виконувати свою роль відповідно до міжнародних зобов'язань України», – йдеться в заяві представництва ЄС.
Нагадаємо, НАЗК затвердило запуск реєстру електронних декларацій 1 вересня 2016 року. Але у системи е-декларування виникли проблеми з роботою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: