В компанії «Антонов» назвали причини співпраці з росіянами

В компанії «Антонов» назвали причини співпраці з росіянами
ДП «Антонов» будує літаки 

Нв підприємстві зазначили, що невиконання «Антоновим» і Україною обов’язків, обумовлених цілою низкою міжнародних правил та вітчизняним законодавством, призведе до застосування відповідних міжнародних санкцій

Державне підприємство «Антонов» підтвердили та пояснили співпрацю з російською компанією «Волга-Днепр», запевнивши, що не порушують законодавство України.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

«Державне підприємство «Антонов», є розробником авіаційної техніки та, відповідно, утримувачем сертифікатів типу літаків «Ан», зокрема, транспортного літака Ан-124-100 «Руслан». Саме тому збільшення ресурсів цієї авіаційної техніки – прерогатива виключно ДП «Антонов», - повідомили у компанії.

Там зазначили, що невиконання «Антоновим» і Україною обов’язків, обумовлених цілою низкою міжнародних правил та вітчизняним законодавством, призведе до застосування відповідних міжнародних санкцій. Зокрема – до заборони міжнародних польотів літаків марки «Ан», а також до передачі функцій розробника іншим органам, вповноваженим країною-експлуатантом повітряних суден (ПС).

«Невиконання своїх прямих обов'язків підтримувати цивільні літаки марки «Ан» призведе до втрат ліцензій розробника, дозволів на авіаперевезення та втрат ринків», – зазначили на підприємстві.

У компанії зазначили, що відповідно до чинних міжнародних стандартів та установчих матеріалів у галузі підтримання льотної придатності, які викладені в Додатку 8 до Конвенції про міжнародну цивільну авіацію ICAO «Льотна придатність повітряних суден» та в Керівництві ICAO з льотної придатності, Doc 9760, організація-розробник залишається відповідальною за збереження цілісності конструкції літака.

Для відомств цивільної авіації представники організації-розробника зобов’язані залишатися контактними особами при вирішенні проблем, які можуть вимагати розробки корегувальних заходів.

«Саме з метою дотримання своїх зобов’язань, за міжвідомчим узгодженням з повноважними міністерствами та відомствами України, згідно з листом-роз’ясненням Держекспортконтролю України, на договірній основі фахівці ДП «Антонов» виконають роботи з оцінки технічного стану літака Ан-124-100 «Руслан» ТОВ «Авіакомпанія «Волга-Днепр», що не входить до переліку компаній, до яких згідно з рішенням РНБО України застосовуються санкції.

Зазначений літак має Свідоцтво про реєстрацію цивільного ПС та може використовуватися тільки з метою забезпечення потреб громадян та економіки. Таким чином, ДП «Антонов», як розробник авіаційної техніки, діє відповідно до чинного законодавства України та міжнародних авіаційних правил», - зазначається у повідомленні.

У компанії також нагадали, що з 2016 року повністю припинено співробітництво між ДП «Антонов» та ТОВ «Авіакомпанія «Волга-Днепр» в напрямку надання послуг з повітряних перевезень великогабаритних та нестандартних вантажів.

Раніше російські ЗМІ повідомили про секретні переговори ДП «Антонов» з РФ.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: