«Народний фронт» обурений, що «Антонов» може відновити співпрацю з РФ

«Народний фронт» обурений, що «Антонов» може відновити співпрацю з РФ

«Народний фронт» просить СБУ негайно перевірити інформацію, яка з’явилася в ЗМІ

«Народний фронт» обурений медіа-повідомленнями про те, що українське державне підприємство «Антонов» може відновити сервісне обслуговування літаків Ан-124 російської авіакомпанії «Волга-Днепр». Про це йдеться у заяві «НФ».

Політсила зазначає, що «вся подібна співпраця повинна була бути зупинена іще 2015 року за рішенням уряду Арсенія Яценюка, - і так має бути до нашої перемоги в україно-російській війні».

«Нагадуємо: йдеться про транспортні літаки «Руслан» в розпорядженні країни-агресора, які можуть, і будуть, використовуватися для перекидання військ і бойової техніки Росії. Іншими словами, це літаки подвійного військово-цивільного призначення. Подібна співпраця з російськими підприємствами є аморальною, і однозначно заборонена діючим законодавством України (зокрема, рішеннями Ради національної безпеки і оборони)», - підкреслюють у «Народному фронті».

«Крім того, обслуговування компанії «Волга-Днепр» сприяло б підтримці її монопольного становища на цивільному міжнародному ринку, отже - підтримці економіки агресора. Жодні гіпотетичні вигоди від цього для ДП «Антонов» незіставні зі шкодою для України», - переконані в партії.

«Народний фронт» звертається до Служби безпеки України та Кабінету міністрів щодо негайної перевірки інформації, яка з’явилася в ЗМІ. «Зокрема, необхідно створити спеціальну комісію і з’ясувати, чи були факти порушення санкцій проти агресора, встановлених рішеннями РНБО. А також, чи мало місце порушення встановленого законом порядку експорту послуг подвійного призначення. Відповідні керівники мають відзвітувати про результати такої перевірки у Верховній Раді», - зазначають у «НФ».

Як повідомляв «Главком», сьогодні російське видання «Коммерсантъ» написало, що українське державне підприємство «Антонов» і російська вантажна авіакомпанія «Волга-Днепр» ведуть секретні переговори щодо льотної придатності вантажних літаків Ан-124-100 «Руслан», які використовує вищезгадана російська компанія. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: