Російські ЗМІ повідомили про секретні переговори ДП «Антонов» з РФ

Російські ЗМІ повідомили про секретні переговори ДП «Антонов» з РФ
Літак Ан-124-100 «Руслан»

Україна і РФ можуть знайти компроміс в питанні обслуговування літаків Ан-124-100 «Руслан»

Українське державне підприємство «Антонов» і російська вантажна авіакомпанія «Волга-Днепр» нібито ведуть секретні переговори щодо льотної придатності вантажних літаків Ан-124-100 «Руслан», які використовує вищезгадана російська компанія. Про це повідомляє російське видання «Коммерсантъ».

За його даними, предметом переговорів є як вартість послуг так і те, що команда із ДП «Антонов» буде надавати послуги зі сертифікації на підприємстві в Ульяновську.

У 2015 році ДП «Антонов» вийшло із спільного підприємства із РФ «ОАК-Антонов». Це створило проблеми для компанії «Волга-Днепр», яка займається вантажними перевезеннями і має 12 літаків Ан-124-100 «Руслан». Однак для продовження ресурсу і сертифікації необхідним є залучення відповідно до стандартів ІКАО саме ДП «Антонов». Українська сторона у 2016 році відмовилася від ідеї в замін передачі права росіянам слідкувати за експлуатацією Ан-124-100 «Руслан» отримати можливість слідкувати за експлуатацією літаків КБ Ільюшина. В першу чергу мова йде про експлуатацію літаків Іл-76МД, які стоять на озброєнні Збройних сил України. РФ має в своєму розпорядженні необхідну технічну документацію для продовження експлуатації цього літака.

За інформацією видання «Коммерсантъ» українське підприємство може в кінці кінців погодитися на обслуговування Ан-124-100 «Руслан» компанії «Волга-Днепр» в обмін на допомогу із продовження терміну експлуатації Іл-76МД. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: