В Кремлі запевняють, що Siemens не збирається йти з російського ринку

В Кремлі запевняють, що Siemens не збирається йти з російського ринку
Працівник німецького концерну Siemens

Концерн Siemens не обговорював з російським керівництвом можливість виходу частини бізнесу з РФ, заявили у Кремлі

Глава Міненерго РФ Олександр Новак заявив, що керівництво німецького концерну Siemens не обговорювало з відомством можливість виходу частини бізнесу з Росії.

Про це повідомляє «Газета.ру»

«Ні, такого не було», – заявив міністр.

Також видання зазначає, прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявляв, що Кремлю невідомо про можливі плани німецького концерну Siemens вийти з російських проектів.

Крім того, за інформацією ЗМІ, в самому Siemens назвали спекуляцією повідомлення про вихід з російських активів.

Нагадаємо, у 2016 році Україна і ЄС змінили умови контракту з німецькою компанією Siemens, заборонивши використання турбін для електростанцій на території анексованого Криму.

У березні 2017 року німецький концерн Siemens заявив, що поставив чотири газові турбіни російському «Технопромекспорту», за контрактом, який був укладений до введення відповідних санкцій.

5 липня цього року Reuters повідомив, посилаючись на свої джерела, що компанія Siemens в обхід санкцій поставила до Криму газові турбіни для будівництва електростанції.

6 липня компанія Siemens заперечила, що поставила до окупованого Криму свої газові турбіни для будівництва електростанції. 

7 липня Siemens створив спеціальну комісію, щоб розслідувати факт можливої поставки своїх турбін до Криму.

Згодом компанія заявляла, що має намір через суд домогтися повернення своїх турбін, які за документами призначалися для теплоелектростанції Тамані, але до літа 2017 року виявилися в Криму. Москва заявляла, що в Криму знаходяться тільки турбіни російського виробництва з російських компонентів.

13 липня агентство Reuters з посиланням  на очевидців повідомило, що у порт Феодосія в окупованому Росією Криму, можливо, були доставлені ще дві газові турбіни невідомого виробництва.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: