В лікарні в Індії за п’ять днів померли 60 дітей

В лікарні в Індії за п’ять днів померли 60 дітей

Діти могли загинути через «нестачу кисню»

Щонайменше 60 дітей померли в лікарні на півночі Індії. Стверджується, що запаси повітря в апаратах штучного дихання не поповнювалися через несплату за рахунками. Влада штату Уттар-Прадеш визнала, що подачу повітря в апарати перервали, проте заявили, що причини смертей були інші. Більшість жертв були новонародженими або хворими енцефалітом.

Всі ці смерті трапилися протягом п'яти днів в лікарні Баба Рагхав Дас в районі Горакхпура. Тридцять з них відбулися в період між четвергом і п'ятницею, повідомили в лікарні.

Місцеві ЗМІ повідомили, що в лікарні почалася паніка, родичі дітей допомагали співробітникам підтримувати штучне дихання вручну.

Представник муніципалітету Аніл Кумар визнав, що у постачальника сталася «проблема з оплатою», але сказав, що смерті могли статися з «природних» причин, так як багато хто з пацієнтів перебував у тяжкому стані.

Міністр охорони здоров'я штату Сідхартха Натх Сінгх також заперечив, що масову смерть спричинив брак кисню. У лікарні реєструється від 19 до 22 смертей щодня останні три роки, сказав він. Він не уточнив, чи йде мова тільки про дітей або про всіх.

Штат Уттар-Прадеш є одним з найбідніших в Індії. Щорічно від хвороб, в тому числі енцефаліту, там помирають сотні дітей.

«Сьогодні ввечері або завтра ми отримаємо ще балони з киснем. Ми також розрахувалися з постачальником», - повідомив Кумар.

У заяві лікарні мовиться, що «тиск кисню став низьким», що потребувало резервних балонів. Там не уточнювалося, чи стало це причиною чиєїсь смерті і чому так багато дітей загинуло всього за декілька днів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: