В НАТО чітко визнали: агресивна Росія – спільний безпековий виклик

В НАТО чітко визнали: агресивна Росія – спільний безпековий виклик

Столтенберг зазначив, що НАТО проводить політику підтримки України, як на військово-технічному рівні, так і на політичному

Парламентська асамблея НАТО чітко визнала, що агресивна Росія – це спільний безпековий виклик. Про це на своїй сторінці у Facebook написала народний депутат від Блоку Петра Порошенка, голова парламентської делегації у ПА НАТО Ірина Фріз.

«Сьогодні під час 62-ї сесії Парламентської асамблеї НАТО відбувся виступ генерального секретаря НАТО, пана Йенса Столтенберга. Після завершення виступу поставила питання щодо перспектив відносин з Україною. Російська агресія почалася після Революції гідності, коли український народ захистив своє європейське майбутнє та ціннісні пріоритети. Ми цінуємо та вдячні Альянсу за ту політичну та військово-технічну підтримку, яку він надає Україні з перших днів агресії», – зазначила Фріз.

«За останніх два дні засідання Парламентської асамблеї чітко визначено, що агресивна Росія – це спільний безпековий виклик. Питання стосувалося максимального партнерського залучення України як держави, котра поки що не є членом Альянсу, до оборонної політики та заходів НАТО на східному та південно-східному фланзі, зокрема Чорному морі», – наголосила народний депутат.

«У своїй відповіді пан Столтенберг зазначив, що НАТО проводить політику підтримки України як на військово-технічному рівні, так і на політичному, підтримуючи територіальну цілісність та суверенітет держави. Він вказав на ключові складові Мінського процесу: припинення вогню, відведення військ та озброєння, повний доступ представників ОБСЄ на окуповані території. І Росія має припинити підтримку сепаратистів», – сказала Фріз.

«Він (Столтенберг. – Ред.) зазначив, що НАТО надає практичну допомогу, створив трастові фонди з метою допомогти створити оборонні інституції. Також Альянс забезпечує підготовку Збройних сил України. Пан Столтенберг підтвердив зацікавленість Альянсу у тіснішій співпраці з Україною», – написала Фріз.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: