В Німеччині хакери викрали персональні дані сотень політиків, серед яких Меркель

В Німеччині хакери викрали персональні дані сотень політиків, серед яких Меркель

Інформацію, зокрема, приватного характеру, зловмисники оприлюднили в інтернеті

Депутати Бундестагу, члени провідних партій, телевізійні ведучі, журналісти та музиканти стали мішенню хакерської атаки, що призвела до масштабного витоку персональної інформації, який, за попередніми оцінками, став найбільшим за весь час у Німеччині.

Про це 4 січня повідомляє видання Bild

Зазначається, що було вкрадено номери приватних мобільних телефонів, домашні адреси, дані членів сімей, приватні фотографії, дзвінки, а також зламані електронні скриньки та сторінки у соцмережах. Хто стоїть за витоком даних, наразі невідомо.

Інформацію, зокрема, приватного характеру, оприлюднили в інтернеті.

За даними видання, витік інформації торкнувся ключових партій Німеччини: Християнсько-демократичного союзу (ХДС), Християнсько-соціального союзу (ХСС), Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН), партії Зелених, Вільної демократичної партії (ВДП), Лівої партії Німеччини.

Зокрема, були оприлюднені особисті дані 405 депутатів ландтагів, Бундестагу та Європарламенту - представників ХДС-ХСС. Також від витоку постраждали 294 політики із СДПН, 105 представників «Зелених», 82 з Лівої партії та ще 28 депутатів з Вільної демократичної партії (ВДП).

Водночас Bild звертає увагу, що дані правопопулістської партії «Альтернатива для Німеччини» (АдН) ще не були викладені в мережу.

Серед відомих політиків, які, ймовірно, стали жертвами хакерської атаки - канцлер ФРН Ангела Меркель, федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр та екс-голова Соціал-демократичної партії та колишній очільник німецького МЗС Зіґмар Ґабріель.

Також хакери отримали доступ до даних відомих телеведучих, журналістів, співаків музичних гуртів та діячів культури ФРН. Так, щонайменше 33 журналісти німецької телекомпанії ARD стали жертвами кібератаки, серед них відомий своїми викриттями про допінг у російському спорті журналіст Гайо Зеппельт.

Федеральне управління з інформаційної безпеки Німеччини (BSI) почало вивчати справу про викрадення та публікацію персональних даних сотень німецьких політиків, а також журналістів і артистів.

«Зараз BSI інтенсивно вивчає цю справу в тісній співпраці з іншими федеральними органами влади. Національний центр кіберзахисту взяв на себе центральну координацію», - повідомило відомство 4 січня у Twitter.

Раніше повідомлялося, що хакери намагалися зламати сторінку постійного представника України при ООН Володимира Єльченка у Twitter.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: