В окупованому Криму суд відхилив всі клопотання захисту у справі Семени

В окупованому Криму суд відхилив всі клопотання захисту у справі Семени
Кримський журналіст Микола Семена, адвокат Олександр Попков, адвокат Еміль Курбедінов

Наступне засідання призначене на 31 серпня о 14:00

На засіданні по справі кримського журналіста Миколи Семени, яке відбулося у четвер, 3 серпня, в підконтрольному Кремлю Залізничному суді Сімферополя, було відхилено всі клопотання захисту. Про це розповів адвокат обвинуваченого Олександр Попов.

«Ми хотіли запросити у органів ФСБ методичні рекомендації, на які посилалася експерт-лінгвіст ФСБ. За її словами, в рекомендаціях були граматичні помилки. Ми засумнівалися, що там можуть бути помилки. Нам суд відмовив», – прокоментував Попков.

Адвокат додав, що також було відхилено клопотання про виключення неприпустимих доказів.

«Співробітники ФСБ навчилися управляти простором і часом. Вони виконували доручення слідчого, направлене 15 вересня, а за документами виконали днем раніше 14 вересня. При цьому документи отримали з майбутнього – 18 числа. Ми просили виключити їх, тому що це порушує КПК і безліч законів, але суд нам відмовив. І прокурор не зміг пояснити, як документи вийшли і з минулого, і з майбутнього», – розповів Попков.

За словами адвоката, також суд відмовив клопотанню про запит правової допомоги з материкової частини України, для того, щоб допитати керівника Крим.Реалії Володимира Притулу і фахівця-політолога Михайла Савву, які перебувають на материку. Як розповів Попков, суд не вважав ці свідчення важливими.

Як повідомив адвокат, під час засідання озвучили необхідні для захисту документи: резолюцію Генасамблеї ООН, резолюцію ОБСЄ про територіальну цілісність України, а також висновки психолога і лінгвіста.

Наступне засідання призначене на 31 серпня о 14:00.

Справу проти Семени відкрили навесні 2016 року. За версією звинувачення, у статті про блокаду Криму журналіст закликав до порушення територіальної цілісності Росії. Миколі Семені загрожує до п’яти років позбавлення волі. Журналіст не визнає провини.

Київ, США, ЄС, правозахисні та міжнародні журналістські організації закликають Росію відмовитися від судового переслідування Миколи Семени і звільнити всіх політв'язнів в Криму.

На допиті ФСБ Семена заявив, що в своїх матеріалах реалізовував право на «вільне вираження думки».

Міністерство закордонних справ України від 3 травня закликало російську владу анексованого Криму припинити переслідування українських журналістів на півострові, зокрема, Семени.

Читайте також статтю: Микола Семена: Життя кримчан стало складним і незрозумілим. Вони дуже потребують адекватної інформації


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: