В ОПЗ вважають, що різке зниження ціни на завод було цілеспрямованим

В ОПЗ вважають, що різке зниження ціни на завод було цілеспрямованим

Перший заступник керівника Одеського припортового заводу звинувачує Саакашвілі у зриві приватизації ОПЗ

За активної участі губернатора Одеської області Міхеїла Саакашвілі, який використовує НАБУ і САП, простежується цілеспрямована робота щодо зниження вартості ОПЗ. Про це заявив на своїй сторінці у Facebook перший заступник керівника Одеського припортового заводу Микола Щуриков.
Він процитував заяву глави Фонду державного майна Ігоря Білоуса, який 19 серпня повідомив, що стартову ціну ОПЗ на наступному аукціоні може бути знижено майже вдвічі.
Щуриков зазначає, що скасування урядом і Фондом держмайна стартового продажу 5% акцій підприємства «порадували Саакашвілі». При цьому продаж ОПЗ вирішили відкласти до ухвалення парламентом відповідних змін до процесу приватизації.
«Продаж 5% дозволив би прощупати ринок і зрозуміти реальну вартість ОПЗ. Цілком імовірно, що вона виявилася б набагато вищою за 500 млн дол.», – вказав Щуриков.
Потім, пише він, паралельно зі спробами парламенту прийняти законопроект про зміни щодо приватизації, після якого повинні оголосити про початок продажу ОПЗ, Саакашвілі і Сакварелідзе заявляють про зловживання, обшуки і розслідування розкрадання держкоштів на підприємстві. «Весь грудень 2015 року Саакашвілі і Сакварелідзе активно продовжують нагнітати ситуацію фантастичними заявами про корупцію і розтрати, а також радіти, що вдалося зберегти ОПЗ у держвласності», – зазначає заступник директора.
Разом з тим, за його словами, в подальшому Саакашвілі не заспокоювався, а кількість звинувачень з його боку лише збільшується на тлі зрушень у процесі приватизації ОПЗ.
Кульмінацією Щуриков називає те, що 14 липня 2016 року НАБУ провело обшуки у справі ОПЗ і затримало голову наглядової ради ОПЗ Сергія Перелому і самого Щурикова. Він наголошує, що це сталося рівно за чотири дні до завершення подання заявок для участі в конкурсі з приватизації заводу.
13 липня глава ФДМ Білоус заявляв, що купівлею ОПЗ на конкурсі серйозно цікавиться як мінімум сім компаній, які вже підписали з ФДМ необхідні документи для ознайомлення з підприємством і його звітністю. Однак 18 липня, в день закінчення подання заявок, жодної заявки на участь у конкурсі не надійшло.
«Залишилося тільки дізнатися ім'я щасливого покупця ОПЗ, який придбає завод на 50% дешевше, а це 250 млн дол. США замість анонсованих 500 млн дол. США», – зазначив Щуриков.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: