В СБУ стверджують, що не засекречували розслідування вбивства Гандзюк

В СБУ стверджують, що не засекречували розслідування вбивства Гандзюк
Катерина Гандзюк
Фото: facebook.com/uakateryna

Озвучити версії у справі керівник апарату СБУ не зміг

Інформація про те, що досудове розслідування справи про вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк є засекреченим, не відповідає дійсності.

Про це в ефірі на Громадському повідомив керівник апарату Служби безпеки України Ігор Гуськов.

«Є невдале висловлювання одного з громадсько-політичних діячів, який застосував термін засекречене. Немає жодного засекречення у цій справі. Є вимоги Кримінально-процесуального кодексу. Перш за все це стаття 222, яка визначає порядок, межі та спосіб розголошення даних досудового провадження. Слідчій, який здійснює досудове розслідування, приймає рішення, чи є необхідність повідомити якусь інформацію про хід слідства, і визначає обсяги. Тому мова йде про таємницю слідства, а не засекречення», — пояснив він.

На запитання, чи має СБУ підозрюваних у замовленні нападу, Гуськов відповів: «Не коментую».

Озвучити версії у справі про вбивство Гандзюк керівник апарату СБУ також не зміг, пообіцявши одразу повідомити громадськості про результати розслідування, як тільки буде така можливість.

«Ми будемо інформувати громадськість про хід слідства, якщо це не буде заважати проведенню розслідування», — резюмував Гуськов.

Раніше ЗМІ повідомили, що організатор замаху на Гандзюк отримав гроші для передачі виконавцям від Ігоря Павловського — помічника народного депутата від «Блоку Петра Порошенка» Миколи Паламарчука.

Паламарчук заявив, що не має жодного відношення до нападу на громадську активістку Катерину Гандзюк.

Нагадаємо, у неділю, 4 листопада, стало відомо про смерть активістки Катерини Гандзюк, на яку 21 липня у Херсоні було скоєно напад із застосуванням сірчаної кислоти.

Нардеп Антон Геращенко заявив, що організатору вбивства Гандзюк «світить» довічне, якщо він не здасть замовника.

Президент Петро Порошенко висловив співчуття рідним Гандзюк.

Єврокомісар з питань розширення та політики добросусідства Йоганнес Ган вимагає знайти винних у вбивстві активістки. США закликали українську владу притягнути до відповідальності винних у смерті Гандзюк.

Поліція перекваліфікувала напад на Гандзюк як закінчене умисне вбивство. Голова Національної поліції Сергій Князєв заявив, що очікує від заарештованих організаторів смертельного нападу на Гандзюк відомостей стосовно його замовників.

Нагадаємо, напад на активістку Гандзюк стався у Херсоні 31 липня. Як відомо, сірчана кислота обпекла 40% тіла Гандзюк. Їй зробили більше десяти операцій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: