В Україні на вихідних сипатиме сніг та буде дуже холодно: карта

В Україні на вихідних сипатиме сніг та буде дуже холодно: карта

Сильний сніг та хуртовини накриють одразу 12 областей

В Україну йде різке похолодання, яке принесуть два активні циклони з південного заходу. Тож українцям варто підготуватись до складних погодних умов та морозу до -16 градусів.

Як повідомляє ДСНС з посиланням на Укргідрометцентр, різка зміна погоди очікується вже на вихідні, починаючи з суботи, 17 березня.

Сильний сніг та хуртовини накриють одразу 12 областей: Волинь, Закарпаття, Рівненщину, Львівщину, Тернопільщину, Івано-Франківську, Чернівецьку, Хмельницьку, Житомирську, Київську, Чернігівську та Сумську області. Приріст снігового покриву становитиме 15-20 сантиметрів.

Ще 5 областей потерпатимуть від сильного дощу та мокрого снігу – Черкаська, Кіровоградська, Вінницька, Полтавська та Харківська області. У цих регіонах також очікується ожеледь та налипання мокрого снігу з приростом снігового покриву до 5-10 сантиметрів.

Пориви вітру становитимуть 15-22 метрів за секунду.

938529_2135315_01

У Києві та Київській області в ніч на 17 березня падатиме сильний сніг, вдень – помірний з утворенням снігового покриву до 8-15 сантиметрів. Пориви вітру – до 15-18 метрів за секунду. Не оминуть Київ і хуртовини, на дорогах – ожеледиця. Стовпчики термометра опустяться до -3...-8 градусів морозу.

«Такі погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг і вулиць, що становитиме 2 рівень загрози для автотранспорту, ускладнення роботи електричних мереж, комунального господарства», – попереджають у ДСНС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: