В уряді готується подання щодо скасування закону про вільну економічну зону «Крим»

В уряді готується подання щодо скасування закону про вільну економічну зону «Крим»
Росія окупувала півострів Крим навесні 2014 року

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій готує подання до Кабміну щодо скасування закону про вільну економічну зону «Крим»

Зараз готується подання на розгляд Кабінету міністрів про скасування закону щодо вільної економічної зони «Крим».

Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука.

«Я знаю, що зараз ми зі свого боку разом з цими організаціями (йдеться про «Восток SOS», «Крим SOS» і «Право на захист») подання про скасування закону про вільну економічну зону Криму, і це наша спільна позиція, і разом з кримськими татарами і зі всіма кримчанами, і ми готуємо вже подання на розгляд Кабінету міністрів», – сказав він.

Довідка:

Вільна економічна зона «Крим» (ВЕЗ «Крим») — вільна економічна зона, створена на окупованій частині території України (Автономна Республіка Крим і місто Севастополь) згідно з Законом України «Про створення вільної економічної зони Крим та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України» від 12 серпня 2014 р. № 1636-VII. Розпочала діяти 27 вересня 2014 року.
ВЕЗ «Крим» запроваджено на десять повних календарних років.
У межах ВЕЗ «Крим» створюється вільна митна зона, яка за своїм функціональним типом є одночасно вільною митною зоною комерційного, сервісного та промислового типу.
Також Законом створено Керуючу компанію ВЕЗ «Крим», що є органом господарського розвитку та управління ВЕЗ «Крим», є юридичною особою і перебуває у державній власності.
На території ВЕЗ «Крим» не справляються загальнодержавні податки та збори та збір на обов'язкове державне пенсійне страхування.
Будь-які доходи, одержані резидентами ВЕЗ «Крим» на цій території, підлягають оподаткуванню як іноземні доходи.
На території ВЕЗ «Крим» може застосовуватися мультивалютний режим, за яким в оплату приймається як гривня, так і валюти іноземних країн, включені до 1-2 груп Класифікатора іноземних валют та банківських металів НБУ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: