В уряді розповіли, коли в Україні можуть запустити громадський транспорт

В уряді розповіли, коли в Україні можуть запустити громадський транспорт
Громадський транспорт відновить свою роботу не раніше червня

Спочатку після запуску транспорт працюватиме «за певними критеріями»

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій сказав, що громадський транспорт відновить свою роботу, коли уряд почне знімати карантинні обмеження. Однак це буде не раніше червня.

Про це Криклій заявив в інтерв'ю на «24 каналі».

Він пояснив, що фактично у травні в Україні буде пік захворюваності на коронавірус.

«Коли хвиля піде на пониження, тоді можна відновлювати роботу громадського транспорту, щоб він працював стабільно. Водночас ми розуміємо, що певні обмеження все одно будуть», – пояснив Криклій.

Якщо, наприклад, одразу скасувати масочний режим, то це може спричинити чергову хвилю захворюваності.

«Тому точно певний період транспорт працюватиме за певними критеріями. Але реалістично, що в червні-липні почнемо вже активніше працювати з громадським транспортом», – додав міністр інфраструктури.

Декілька днів тому Криклій заявляв, що в Україні громадській транспорт відновлюватиме свою роботу поступово, не раніше травня.

До слова, президент України Володимир Зеленський допускає пом'якшення карантинних заходів в Україні після 24 квітня, якщо ситуація з коронавірусом не буде погіршуватися

Як повідомлялося, 16 березня Кабмін постановив зупинити роботу метро в Києві, Харкові та Дніпрі для запобігання поширенню хвороби Covid-19.

Також з 18 березня були зупинені залізничні, авіаційні та автобусні міжміські та міжобласні пасажирські перевезення. 25 березня було запроваджено надзвичайну ситуацію по всій Україні і продовжено карантин до 24 квітня.

Зазначимо, що рівень смертності від Covid-19 в Україні становить 2,7% від кількості заражених. Це значно нижчий показник, ніж середньосвітовий.

Як повідомлялось, станом на 9 ранку 17 квітня в Україні лабораторно підтверджено 501 новий випадок захворювання на коронавірус. Із них - 31 дитина та 91 медпрацівник. Протягом доби із діагнозом Covid-19 було шпиталізовано 156 людей. Одужали минулої доби 60 пацієнтів. Померли дев'ятеро осіб. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: