Варфоломій надіслав митрополиту Олександру Драбинку листа

Варфоломій надіслав митрополиту Олександру Драбинку листа
Олександр Драбинко взяв участь в Об'єднавчому соборі у Києві, 15 грудня 2018 року 
Фото: Главком

За словами Драбинка, особисто для нього рішення синоду УПЦ МП нічого не значать

Заборони і санкції УПЦ МП після створення єдиної церкви щодо колишніх священиків не дійсні. Таку заяву зробив митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко). Також він продемонстрував листа, якого отримав від Вселенського патріарха Варфоломія, датованого ще 14 грудня.

«Ваше Преосвященство, митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський, любий в Дусі Святому брат, пане Олександр! Щоб були Вашому Преосвященству благодать і мир від Бога!

Після того як Ви, Ваше Преосвященство, звернулися до нашої Мірності і виклали свою справу нам, милістю Божою Архієпископа Константинополя-Нового Риму і Вселенського Патріарха, як не тільки тому, хто завдяки піклуванню Церкви має незаперечний обов'язок судити про церковні справи, де б вони не відбувалися, і давати їм остаточне рішення, але і як Вашому батькові і владиці, оскільки Ваша єпархія, яка в давній час підпала під іншу церковну юрисдикцію, була відновлена завдяки відкликанню і скасуванню Грамоти, виданої нашим пріснопам’ятним попередником Діонісієм IV, і тепер відноситься до Великої Константинопольської Христової Церкви і визнається її істинної дочкою. Ми прийшли до рішення за допомогою цієї Патріаршої Грамоти прийняти Вас в юрисдикцію нашого Святійшого Апостольського і Патріаршого Вселенського Престолу разом з Вашим непорочним кліром і благочестивим народом, звільняючи від усякої відповідальності, або звинувачення, або будь-якого іншої заборони, що накладається на Вас яким би то не було церковним органом, і повністю приймаючи все, що Ви робили як єпископ і пастир.

З батьківською молитвою ми надаємо Вам своє Патріарше благословення, братськи цілуємо і від щирого серця надсилаємо да Вас благодать і милість Бога, якому слава і влада на віки.

14 грудня 2018 року.

Ваш брат у Христі, Архієпископ Константинополя Варфоломій», - йдеться у листі.

За словами Драбинка, особисто для нього рішення синоду УПЦ МП нічого не значать, тому що він є кліриком Православної Церкви України, яка визнана Вселенською Патріархією.

Як відомо, митрополит Української православної церкви московського патріархату Олександр Драбинко відвідав Об'єднавчий собор, який пройшов 15 грудня у Києві.

Як відомо, 17 грудня в резиденції митрополита Онуфрія на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври проходило позачергове засідання синоду УПЦ МП.

Нагадаємо, 15 грудня у Києві відбувся Об'єднавчий собор православних церков України. На ньому обрали очільника Помісної церкви, яким став митрополит Переяславський і Білоцерківський Української православної церкви Київського патріархату Епіфаній. 6 січня у Константинополі він отримає Томос. 

  Читайте також: Томос в хату. Порошенко підбив підсумки 2018-го

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: