Московська церква скликала позачерговий Синод

Московська церква скликала позачерговий Синод

Засідання, яке проходить у Лаврі, очолює митрополит Онуфрій

У понеділок, 17 грудня, в резиденції предстоятеля Української православної церкви Московського патріархату на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври проходить позачергове засідання Синоду УПЦ МП.

Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП.

Зазначається, що на засіданні Синоду будуть розглянуті питання, які «пов’язані з викликами, які зараз постають перед Українською православною церквою».

Засідання очолює митрополит Онуфрій.

Повідомляється, що постійними членами Синоду є: митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел, митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар, митрополит Хустський і Виноградівський Марк, митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон, митрополит Камʼянець-Подільський і Городоцький Феодор, митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павло, митрополит Луганський і Алчевський Митрофан, секретар Синоду УПЦ, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

Тимчасові члени Синоду: митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, архієпископ Бердянський і Приморський Єфрем, єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл.

Нагадаємо, предстоятель Православної церкви в Україні митрополит Епіфаній заявив, що після Об'єднавчого собору митрополит Онуфрій буде тільки митрополитом Російської православної церкви в Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: