Московська церква позбавила сану двох ієрархів, які брали участь в Об’єднавчому Соборі

Московська церква позбавила сану двох ієрархів, які брали участь в Об’єднавчому Соборі
Митрополити Симеон і Олександр на Об'єднавчому соборі 

Синод Московської церкви звільнив з керівництва єпархією і заборонив богослужіння митрополита Вінницького і Панського Симеона і з керівництва єпархією вікарного єпископа київської митрополії Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра

Синод Московської церкви зняв з посади двох ієрархів, які взяли участь в Об'єднавчому соборі в Києві 15 грудня. Про це повідомив голова інформаційно-просвітницького відділу Московської церкви архієпископ Климент.

Повідомляється, що «синод змушений був прийняти відповідні рішення щодо двох архієреїв, які, незважаючи на рішення архієрейського собору, взяли участь у зборах 15 грудня. Синод звільнив з керівництва єпархією і заборонив богослужіння митрополита Вінницького і Панського Симеона і з керівництва єпархією вікарного єпископа київської митрополії Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра».

Як відомо, 17 грудня в резиденції митрополита Онуфрія на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври проходить позачергове засідання синоду УПЦ МП.

Нагадаємо, 15 грудня у Києві відбувся Об'єднавчий собор православних церков України. На ньому обрали очільника Помісної церкви, яким став митрополит Переяславський і Білоцерківський Української православної церкви Київського патріархату Епіфаній. 6 січня у Константинополі він отримає Томос. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: